17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFacultățile de Drept și Științe Sociale au deschis anul universitar

Facultățile de Drept și Științe Sociale au deschis anul universitar

Noul an universitar 2015-2016 a fost deschis ieri, în Aula Magna, pentru Facultatea de Drept și Facultatea de Științe Sociale (Foto: GdS)
Noul an universitar 2015-2016 a fost deschis ieri, în Aula Magna, pentru Facultatea de Drept și Facultatea de Științe Sociale (Foto: GdS)

Anul universitar 2015-2016 se deschide cu festivități pentru fiecare din cele douăsprezece facultăți ale Universității din Craiova. Ieri a avut loc prima festivitate oficială, organizată de Facultatea de Drept și Facultatea de Științe Sociale, care timp de doi ani au funcționat sub forma unei singure instituții de învățământ.

Imnul „Gaudeamus Igitur!“ a răsunat cu o zi mai devreme în Aula Magna a Facultății de Drept, anunțând deschiderea oficială a anului universitar 2015-2016 pentru studenții care au ales să studieze la Drept sau la Științe Sociale. Cu acest prilej, reprezentanții Universității din Craiova au anunțat că din această toamnă s-a reînființat Facultatea de Științe Sociale, cu șase programe de licență, patru programe de master și trei programe doctorale.
„Dacă anul trecut era o singură facultate, cea de Drept și Științe Sociale, de curând, la inițiativa Senatului și a Consiliului facultății noastre și cu avizul Ministerului Educației, Facultatea de Drept rămâne și își coordonează programele tradiționale, iar de anul acesta se reorganizează Facultatea de Științe Sociale, sub coordonarea decanului Ionuț Șerban“, a precizat conf. univ. dr. Sevastian Cercel, decanul Facultății de Drept din Craiova. Reînființată, Facultatea de Științe Sociale are ca specializări pentru studii de licență Istoria, Relații Internaționale și Studii Europene, Științe Politice, Sociologie, Asistență Socială și Filosofie. La acestea se adaugă patru programe de master și trei programe de studii doctorale pentru Istorie, Sociologie și Filosofie. Decanii celor două instituții de învățământ superior au anunțat planurile pentru noul an universitar. „Chiar dacă apărem ca o facultate nou-înființată, specializările pe care le avem sunt de tradiție. Istoria, de exemplu, a apărut în urmă cu 55 de ani. Vom duce mai departe tradiția acestor specializări și vom continua proiectele începute și cu Facultatea de Drept, dar și proiectele individuale de cercetare“, a precizat decanul Ionuț Serban. Totodată, pentru Facultatea de Drept se anunță un început ambițios. „În plan educațional, este primul an în care se înregistrează nota 10 la admitere la Facultatea de Drept. Această notă a fost obținută de o studentă și este un plus pentru ea, dar și pentru întreaga ei promoție“, a precizat decanul Sevastian Cercel. Prezent la manifestare, rectorul Universității din Craiova a anunțat bobocii că au la dispoziție profesori de elită și o bază materială bogată pentru a studia. „Aveți un corp profesoral de elită la ambele facultăți, specializat la cel mai înalt nivel. Totodată, baza materială este una modernă. Biblioteca dispune de 3.300 de reviste on-line”, a precizat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor.
S-au anunțat și proiecte de infrastructură. „Infrastructura va continua să se modernizeze. A fost parcursă procedura internă pentru un cămin al studenților Facultății de Drept, care se va deschide pentru promoțiile viitoare“, a mai spus decanul Sevastian Cercel.

Deschiderea oficială, astăzi

Noul an universitar se deschide în mod oficial astăzi, pe 1 octombrie, în Sala Albastră a Universității din Craiova, începând cu ora 10.00. La eveniment și-au anunțat prezența reprezentanți ai companiilor Ford România, Pirelli România sau Cummins Generator Technologies. După ceremonie, în holul central al Universității are loc spectacolul de balet „Operissima 2015 – Let’s dance“ oferit de Opera Română Craiova în parteneriat cu Universitatea din Craiova. De altfel, conform planificărilor făcute de fiecare facultate, astăzi mai au loc festivități de deschidere a anului universitar la Facultatea de Litere, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Agronomie, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Științe. Manifestările continuă vineri la Facultatea de Inginerie Electrică, Facultatea de Automatică și Calculatoare. Ultima festivitate de deschidere a noului an universitar este organizată de Facultatea de Teologie, pe 7 octombrie, la Catedrala „Sfântul Dumitru“, începând cu ora 8.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS