12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLocuinţele ANL, la mare căutare

Locuinţele ANL, la mare căutare

Locuinţele ANL au început să fie cumpărate de chiriaşi (FOTO: Eugen Măruţă)
Locuinţele ANL au început să fie cumpărate de chiriaşi (FOTO: Eugen Măruţă)

Primăria Târgu Jiu a început să vândă din locuinţele ANL construite în municipiu în ultimii ani. Dacă acum doi-trei ani nici unul dintre chiriaşi nu dorea să audă de credite şi de împrumuturi bancare pentru a achiziţiona apartamentele sau garsonierele construite de către stat, în prezent aproape toată lumea doreşte să devină proprietar.
Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Aurel Popescu, apartamentele au început să fie căutate de către chiriaşi datorită creditelor avantajoase şi a preţurilor mai mici. De asemenea, valoarea lunară a chiriei e similară cu cea a ratei care trebuie plătită.

Au fost vândute șapte şi mai sunt 25 de solicitări

Viceprimarul din Târgu Jiu a mai spus că, până în prezent, au fost vândute şapte apartamente din primele blocuri construite la Târgu Jiu prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe.
De asemenea, mai sunt încă 25 de cereri din partea chiriaşilor care vor să devină proprietari.
„Optica oamenilor s-a schimbat semnificativ, având în vedere anumite condiţii de care beneficiază. Este vorba de locuinţe mai ieftine decât cele de pe piaţă. Apoi un sistem bun de creditare şi rate la un nivel bun. Costul între 18.000 de euro şi 22.000 de euro este cu mult sub ce există pe piaţă, având în vedere că sunt ultimele locuințe construite la Târgu Jiu. Există şi posibilitatea ca ratele să nu fie achitate la bancă, ci la SC Edilitara, care administrează blocurile ANL. Sunt trei blocuri unde pot fi cumpărate locuinţele ANL şi sunt destule solicitări şi din celelalte. Problema este că trebuie realizat cadastrul, pentru că altfel nu pot fi vândute. Cadastrul este realizat de stat. În preţul final intră şi partea aferentă a spaţiilor comune“, a declarat Aurel Popescu. În Târgu Jiu, cererea de locuinţe rămâne la un nivel ridicat.
În prezent, sunt depuse la primărie 1.800 de solicitări de locuinţe ANL sau sociale.

În tratative cu chinezii din Craiova

Autorităţile din Târgu Jiu au declarat că a fost aprobată construcţia a altor două blocuri ANL în municipiu şi se discută cu un constructor chinez de locuinţe ridicarea a 500 de unităţi locative în oraş. Este vorba de aceeaşi societate care construieşte un cartier la Craiova.
„Am studiat piaţa şi cam care ar fi evoluţia acesteia în următorii ani. Depinde şi de puterea de cumpărare, chiar dacă avem 1.800 de cereri la primărie din partea unor persoane care nu au locuinţă şi solicită una. Le-am propus constructorilor chinezi din Craiova să realizeze şi la Târgu Jiu 500 de unităţi locative. Cel mai probabil în zona Narciselor sau în altă parte.
Vedem cum se vor concretiza discuţiile. Preţurile vor fi bune, condiţiile bune. Sigur că ei construiesc să şi vândă şi să scoată şi un profit“, a mai spus Aurel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS