17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTragedie în familia primarului din Ţicleni

Tragedie în familia primarului din Ţicleni

Nepoata primarului Constantin Radu, din Țicleni, Gorj, a decedat vineri seară. Fata şi părinţii acesteia locuiau în satul Floreşteni, de lângă oraşul Târgu Cărbuneşti. Copila fusese dusă la spital cu câteva zile înainte de producerea tragediei, însă medicii de la unitatea spitalicească din Târgu Cărbuneşti nu au depistat nici o afecţiune și au lăsat-o să plece acasă. Vineri seară, fata a acuzat dureri abdominale şi stare generală de rău, suspiciunea rudelor fiind că micuţa ar fi putut face apendicită. Disperaţi că nu mai aveau ce să îi facă pentru a-i alina durerile, părinţii au sunat la ambulanţă. Din păcate, medicii nu au mai putut să o salveze.

Susţin că salvarea a venit târziu

Rudele spun că au chemat salvarea după ce fetei i s-a făcut rău, dar ambulanța ar fi ajuns foarte târziu. Conducerea Ambulanței Gorj este de altă părere. „Nu este vorba despre întârziere, ci despre o moarte fulgerătoare. Părinții au solicitat ambulanța și au spus că fetița acuză dureri abdominale, o colică abdominală. La 20.10 a fost făcut apelul pe 112, la 20.12 a plecat ambulanța, iar la 20.30 a ajuns la Floreșteni. A fost trimis un echipaj de la Târgu Cărbunești, dar când au ajuns acolo, au găsit-o în stop cardio-respirator. Au început manevrele de resuscitare și au anunțat să vină un echipaj de la Târgu Jiu, cu medic. S-a continuat resuscitarea, dar fetița era decedată, nu a mai putut fi salvată. Nu se știe cu certitudine cauza decesului. Medicii de pe ambulanță i-au găsit glicemia de 400, de la 90, cât ar fi normal. Dar asta nu ar duce la deces, doar la leșin. Nu se știe ce s-a întâmplat cu fetița. Părinții au spus că a mâncat pe zi un hamburger și sarmale. Atât știu“, a declarat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Părinţii vor să depună plângere la Colegiul Medicilor

Copila a fost condusă ieri pe ultimul drum. Ea a fost înmormântată la cimitirul din satul Floreşteni. Printre cei prezenți s-au numărat colegii şi profesorii fetei, care învăţa la Şcoala Generală din Ţicleni. Părinţii şi rudele micuţei se întreabă dacă aceasta ar fi putut fi salvată dacă ar fi fost diagnosticată şi tratată la timp, atunci când a fost dusă la spital. Familia aşteaptă rezultatul necropsiei şi se gândeşte să depună o plângere la Colegiul Medicilor Gorj. Primarul din Ţicleni, Constantin Radu, a refuzat să facă declaraţii în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS