21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedic din cadrul DSVSA Vâlcea, judecat pentru luare de mită

Medic din cadrul DSVSA Vâlcea, judecat pentru luare de mită

Un medic veterinar din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vâlcea și o persoană care l-a mituit pentru a scăpa de controale au fost deferiți justiției, săptămâna aceasta, de procurorii anticorupție din Pitești.
Potrivit procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești, Ion Miu, medic veterinar cu funcție de control în cadrul DSVSA Vâlcea, este acuzat de comiterea a patru infracțiuni de luare de mită, dar și de folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
Anchetatorii spun că, în cursul anului 2011, „inculpatul Miu Ion, în calitate de medic veterinar cu funcție de control în cadrul DSVSA Vâlcea, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu, a pretins și primit de la patru persoane, printre care se numără și inculpatul Lupu Florin, 85 de pui și mai multe sume de bani, în valoare totală de 2.253 de lei“.
În schimbul banilor și produselor alimentare, medicul veterinar anunța atunci când colegii din cadrul DSVSA Vâlcea făceau controale.
În același dosar a fost trimis în judecată și Florin Lupu, care este acuzat de comiterea infracțiunii de dare de mită. Cei doi inculpați vor fi judecați de Tribunalul Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS