24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Maria Tănase Simfonic“, cu Alexander Bălănescu și Loredana

„Maria Tănase Simfonic“, cu Alexander Bălănescu și Loredana

După „Mozart Rocks“, concert de rock simfonic din 2013, și „Vivaldi Colours“, spectacol de fuziune între muzica pop și cea clasică din 2014, Filarmonica „Oltenia“ propune craiovenilor, pe 25 septembrie, alt grandios spectacol la Sala Polivalentă, „Maria Tănase Simfonic“.
Proiectul îi va aduce pe aceeași scenă pe Loredana și Cvartetul Bălănescu. Alături de aceștia se vor afla Orchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii craiovene și Corul de copii al Liceului de Arte „Marin Sorescu“
„Acest proiect de fuziune pe care Filarmonica Oltenia l-a început acum câțiva ani a fost un succes până în momentul de față, atât din punct de vedere al publicului, dar și al instituției de cultură. Folclorul simfonic este o provocare și mai mare, genurile sunt, poate, puțin și mai îndepărtate. Lucrăm la acest proiect de dinainte de «Vivaldi Colours» și am tot căutat, tatonat.
Emoția a luat sfârșit când Alexander Bălănescu (Alexander Bălănescu este considerat unul dintre cei mai vizionari violoniști contemporani și un prolific compozitor, de origine română, stabilit la Londra încă din 1971 – n.r.) s-a întâlnit cu Loredana și au stat la aceeași masă. În acel moment mi-am dat seama că acest proiect a venit cumva natural. Aceste două lumi s-au întâlnit, s-au iubit. Rezultatul îl veți vedea pe 25 septembrie“, a precizat Vlad Drăgulescu, managerul Filarmonicii «Oltenia».
Orchestrarea muzicală a concertului poartă semnătura lui Alexander Bălănescu și a Simonei Strungaru.
„Periplul pe care vom fi purtați ne va crea o poveste foarte frumoasă a folclorului românesc. Mergem chiar până la lucrări de folclor rom. Pasajele pe care ei le-au creat ne oferă un cadru unic până în momentul de față în România. Felul în care ele au fost lucrate și linia pe care mergem va surprinde pe toată lumea. Este o uniune între două tipuri de artiși foarte diferiți, Loredana Groza, și un gen muzical nișat, Cvartetul Alexander Bălănescu, considerat genial de mulți reprezentanți ai muzicii clasice contemporane“, a explicat Vlad Drăgulescu, managerul Filarmonicii „Oltenia“.
Detaliile tehnice nu sunt de neglijat, cu atât mai mult cu cât, la edițiile precedente, organizatorii au primit nu numai laude, ci și reproșuri din partea publicului privind sonorizarea.
În acest sens, s-a apelat la serviciile unui sunetist din Anglia, David Kent, cu o bogată experiență, care a colaborat la numeroase festivaluri și concerte, inclusiv ale trupelor Pink Floyd și The Rolling Stones.
„Având experiența anilor trecuți, încercăm de la an la an să oferim o soluție din ce în ce mai bună și să îmblânzim această Sală Polivalentă. Încercăm să oferim lucruri din ce în ce mai înalte calitativ și să aducem oamenii care trebuie în locul potrivit“, a precizat Vlad Drăgulescu.
Prețul biletelor variază între 10 și 250 de lei. Ele sunt disponibile pe eventim.ro și la agenția de bilete a Filarmonicii „Oltenia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS