24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProfesorii, plimbați între școli și inspectorat pentru posturi

Profesorii, plimbați între școli și inspectorat pentru posturi

Orele rămase libere se repartizează în aceste zile atât în ședințe publice organizate de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, cât și prin decizii ale consiliilor de administrație din școli (Foto: Arhiva GdS)
Orele rămase libere se repartizează în aceste zile atât în ședințe publice organizate de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, cât și prin decizii ale consiliilor de administrație din școli (Foto: Arhiva GdS)

În această săptămână se desfășoară ultimele etape de repartizare pe posturile didactice, înainte de începerea anului școlar. Metodologia după care se derulează ședințele îi poartă pe profesori între școli și inspectorat. Astăzi, la Liceul „Charles Laugier“ din Craiova, începând cu ora 9.00, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj desfășoară ședința publică pentru toate disciplinele. Oferta este făcută publică pe site-ul Ministerului Educației, la capitolul norme incomplete. Sunt mai multe fracțiuni de normă pentru disciplinele biologie, chimie, fizică, educație muzicală, educație fizică, instruire practică, zootehnie și chiar limba și literatura română.
„Pe 9 septembrie se reiau toate etapele de mișcare de personal, de la completare de normă la detașare și suplinire. Și pentru suplinitori se iau în calcul inclusiv notele obținute în 2009“, a precizat inspectorul școlar Dan Țacu. Totodată, până pe 11 septembrie și la nivelul școlilor, în consiliile de administrație, se pot face detașări pe posturile neocupate. „Etapele de mișcare a personalului nu sunt în afara calendarului, sunt precizări făcute de Ministerul Educației“, a mai subliniat inspectorul școlar Dan Țacu. Indiferent cum se repartizează posturile, acestea trebuie făcute publice.
Există însă și riscul de suprapunere a deciziilor, cel puțin azi. Conform metodologiei, azi are loc ședința publică, dar și școlile pot oferi aceleași ore publicate pe site-ul Ministerului Educației, la detașare, prin consiliul de administrație. Regulile nu se aplică însă pentru limba romani, disciplină care, în noul an școlar, va fi predată la școlile din Cerăt, Calopăr, Catane, Segarcea, Filiași, Sadova și la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto și la Școala Gimnazială „Anton Pann“ din Craiova. Sunt zece norme și șase fracțiuni pentru care cadrele didactice susțin inclusiv astăzi testarea, iar distribuirea lor se va face pe 10 septembrie, în ședință publică, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj la Liceul „Charles Laugier“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS