22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMuncitor găsit spânzurat în Catedrala „Sf. Ioan Botezătorul“

Muncitor găsit spânzurat în Catedrala „Sf. Ioan Botezătorul“

Catedrala care se construiește în cartierul Craiovița Nouă
Catedrala care se construiește în cartierul Craiovița Nouă

Un muncitor necalificat de la una dintre firmele care construiesc Catedrala „Sf. Ioan Botezătorul“ din cartierul craiovean Craioviţa Nouă a fost găsit spânzurat, ieri după-amiază, de o schelă. Descoperirea a fost făcută de către colegii bărbatului, care au sunat la 112 și au anunțat nenorocirea. La faţa locului a fost trimisă o ambulanţă SMURD, însă medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viaţa muncitorului, care murise de mai mult timp. De asemenea, la faţa locului a fost trimis şi un echipaj de polițiști, dar și inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, care au preluat cercetările în acest caz.
Inspectorii ITM Dolj au stabilit că Claudiu Pârvu, de 44 de ani, din Craiova, era angajat ca muncitor necalificat la SC SAI Construct SRL Craiova. În timpul programului de lucru, bărbatul a dispărut, iar după ceva timp colegii au plecat în căutarea lui. L-au găsit fără suflare, spânzurat de una dintre schele.
Reprezentanții ITM Dolj au precizat pentru GdS că cercetările în acest caz sunt abia la început. Este cert doar faptul că bărbatul s-a spânzurat în timpul programului, la locul de muncă. De asemenea, polițiștii din cadrul IPJ Dolj spun că urmează să stabilească condițiile în care a murit bărbatul de 44 de ani.
Construcția Catedralei „Sfântul Ioan Botezătorul“ a început în anul 1991, iar din 2006 lucrările au fost preluate de SC SCADT SA Slatina.
Cu un cost total al proiectului de aproape două milioane de euro, construcţia ar trebui finalizată cel târziu în 2016. De-a lungul timpului, Mitropolia a primit ajutor din partea autorităţilor locale şi judeţene, care au contribuit cu sume importante la ridicarea ei. De exemplu, începând cu anul 2007, numai CJ Dolj a contribuit cu 2,5 milioane de lei la construirea catedralei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS