13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova vrea lămuriri în competiția pentru capitală culturală europeană

Craiova vrea lămuriri în competiția pentru capitală culturală europeană

Craiova vrea lămuriri în privința cerințelor din dosarul care trebuie depus la Ministerul Culturii în cadrul competiției prin care se va stabili capitala culturală europeană din 2021. Primarul Craiovei a declarat că dosarul de candidatură are anumite neclarități legate de sumele care ar trebui cheltuite pentru evenimentele culturale. „Când s-a scris acest proiect, colegii noștri de la Asociația «Craiova, Capitală Europeană a Culturii 2021» și consultanții și-au dat seama că sunt multe neclarități în ghid și că astea nu pot să ni le descrie decât cei care au lucrat la ghid. Vrem să ni le explice foarte bine și nouă, și orașelor din Grecia, țară care, de asemenea, va avea un oraș capitală culturală europeană în 2021.
De exemplu, se cere bugetul alocat pentru cultură în ultimii cinci ani și vrem să știm dacă aici poate intra reabilitarea de muzee făcută de Consiliul Județean Dolj. Sunt chestiuni de finețe, dar care contează foarte mult. Dacă venim cu sume pe care mai departe nu putem să le justificăm, s-ar putea să avem probleme cu proiectul“, a spus primarul.
Craiova organizează în aceste zile un eveniment la care a invitat reprezentanții mai multor orașe candidate din țară și din Grecia, pentru a discuta despre dosarele de candidatură. „Sunt discuții pe perioada a două zile pe ceea ce trebuie să știm. Cel mai important este că oferim șansa orașelor din România să facă parteneriate cu orașe din Grecia, pentru că acest lucru se punctează separat. Cum până acum nu a fost nici o întâlnire de acest gen, ne-am gâdnit să organizăm noi. Nu vrem să devenim noi cei care își asumă rolul de lider în această competiție, ci dimpotrivă, vrem ca toți să plece cu șanse egale. Nu am vrea să se înțeleagă că organizează Craiova și atunci pornește din pole position“, a spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS