6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbatul care a lovit un polițist cu mașina, ținut în arest

Bărbatul care a lovit un polițist cu mașina, ținut în arest

Judecătorii Tribunalului Dolj au hotărât, săptămâna aceasta, să prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele unui bărbat de 33 de ani, din Craiova, acuzat că s-a urcat la volan deși nu avea permis, și a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l tragă pe dreapta.
Costel Viorel Petcu a fost arestat preventiv pe 6 aprilie, anul acesta, la o zi după ce a lovit cu mașina și rănit grav un polițist al Serviciului Poliției Rutiere Dolj, care încerca să-l oprească. Incidentul s-a petrecut în comuna doljeană Leu, în apropierea primăriei, unde doi polițiști de la Rutieră supravegheau traficul cu aparatul radar. În jurul orei 15.30, aparatul radar a emis un semnal sonor, indicând faptul că din direcția Castranova se apropie un autovehicul cu viteză mai mare decât cea legală. Este vorba de un autoturism Audi, la volanul căruia se afla craioveanul Costel Vio­rel Pet­cu. Când a observat radarul, șoferul a încetinit și a încercat să întoarcă, însă nu a reușit dintr-o singură mișcare din cauză că drumul era îngust, așa că și-a continuat deplasarea, accelerând. „În această împrejurare, persoana vătămată a coborât de la volanul autospecialei de poliţie şi s-a deplasat spre axul drumului, cu faţa către autovehiculul ce se apropia, căruia i-a făcut semnal regulamentar de oprire, ridicând braţul stâng în sus, apoi punându-l orizontal. Deşi a observat semnalul de oprire făcut de către persoana vătămată, inculpatul Petcu Costel Viorel şi-a continuat deplasarea, semnalizând dreapta ca şi cum ar fi intenţionat să dea curs solicitării funcţionarului public, însă nu a oprit, lovindu-l pe acesta la nivelul genunchiului drept, apoi continuându-şi deplasarea în viteză“, au reținut procurorii doljeni. Polițistul a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit leziuni la nivelul genunchiului drept și i-au pus piciorul în ghips.
Cât despre Petcu, după ce l-a lovit pe polițist, a condus mașina până în comuna Teasc și a parcat-o în curtea unui amic. După aceea, a scos numerele de înmatriculare, a împrumutat o altă mașină și a plecat la Craiova pe altă rută, pe DN 55. În aceeași zi, după ce a aflat că este căutat de oamenii legii, Petcu s-a prezentat singur la poliție. Pe 28 mai, bărbatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și conducere fără permis, iar marți, pe 1 septembrie, Tribunalul Dolj a hotărât să-i prelungească mandatul de arestare preventivă emis în aprilie.
Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS