22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMai puţine autorizaţii de taxi pentru Târgu Jiu

Mai puţine autorizaţii de taxi pentru Târgu Jiu

taxi6

Primăria Târgu Jiu va reduce numărul de autorizaţii emise pentru taximetrie. Municipalitatea a început deja acţiunea de reducere a numărului de transportatori în regim taxi, recurgând la neprelungirea autorizaţiilor speciale emise pentru acest tip de transport public. În prezent, în Târgu Jiu există eliberate 347 de autorizaţii taxi, din care 166 sunt autorizaţii ale societăţilor comerciale, iar 181 sunt taximetrişti independenţi. Florin Paşolea, reprezentantul Compartimentului Transport Public de Călători din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că Legea nr. 38, care reglementează acest domeniu de activitate, prevede o normă de doar patru autorizaţii de taxi la 1.000 de locuitori, iar cum populaţia municipiului este în scădere, automat se va încerca şi diminuarea acestor autorizaţii.

Mai există taximetre-pirat

Florin Paşolea nu exclude faptul că mai există, încă, taximetre care circulă fără a avea autorizaţie legală. În anul 2008, în Târgu Jiu, s-a înregistrat cea mai mare cerere de eliberare a autorizaţiilor de taxi, apoi numărul acestora a scăzut treptat. Deşi a primit solicitări pentru suplimentarea staţiilor taxi, Primăria Târgu Jiu anunţă că infrastructura rutieră din municipiu nu permite.
„Vrem în continuare să reducem numărul autorizaţiilor pentru că populaţia municipiului Târgu Jiu este în scădere. Dacă în anul 2009 era o cerere mare de obţinere a autorizaţiilor de taxi şi aveam 390 de cereri, acum avem 340. Prin lege este prevăzută o normă de patru autorizaţii de taxi la mia de locuitori. Acum avem în Târgu Jiu puţin peste 80.000 de locuitori. Astfel, 330 de autorizaţii de taxi ar fi optim“, a declarat Florin Paşolea.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS