16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii Școlii de Vară, în vizită la Media Sud

Elevii Școlii de Vară, în vizită la Media Sud

11896183_10206620743892915_7386209760272237232_n

Cum se documentează un material de presă, care este circuitul informației din momentul culegerii ei din piață și până la cititor, la ascultătorul de radio sau la consumatorul de programe de televiziune – iată ce au aflat elevii Școlii de Vară, care au vizitat la sfârșitul săptămânii trecute trustul de presă Media Sud.
Foarte pasionați de comunicare și convinși că o meserie în mass-media li s-ar potrivi și lor ca o mănușă, copiii au vrut să afle cât mai multe secrete din domeniu și să culeagă ponturi prețioase de la redactorii Gazetei de Sud și Alege TV și DJ-ii de la Radio Sud.
Vizita copiilor la trustul de presă Media Sud s-a organizat în cadrul proiectului „Şcoala de Vară“ susținut în lunile iulie – august de către Asociația Inffsolutions și găzduit de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ din Craiova.
Proiectul și-a propus să le ofere copiilor o perspectivă pozitivă asupra vorbitului în public prin exerciții practice și interacțiuni cu oameni cu experiență în domeniu.
Școala de Vară reprezintă o inițiativă de responsabilitate socială și a fost organizată de voluntarii Asociației Inffsolutions pentru a le oferi elevilor o alternativă de a învăța prin metode neconvenționale și de a avea capacitatea să facă prezentări în public și să își susțină propriile idei.
„Mi-am dorit foarte mult acest curs, pentru că vreau să dăruiesc comunităţii ceea ce am acumulat în cei douăzeci de ani de media, relaţii publice şi proiecte.
Tinerii, şi nu numai, au nevoie de susţinere, încurajare, de pârghii care să scoată la suprafaţă tot ce este mai bun şi frumos.
Totul există în noi, suntem doar meşterii care reuşim să modelăm, să descoperim acele talente ascunse. Proiectul se va derula sub o formă sau alta şi pe perioada anului şcolar, pentru că este nevoie să învăţăm să comunicăm, să deprindem arta discursului, curajul de a vorbi în public, să ştim cum pregătim un discurs, să avem grijă la ţinută, atitudine, voce“, a declarat, pentru Gazeta de Sud, Mihaela Mocanu, unul dintre fondatorii Inffsolutions.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS