21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCremeneanu junior contestă mandatul de arestare

Cremeneanu junior contestă mandatul de arestare

cremeneanu1

Mădălin Cremeneanu, fiul omului de afaceri din Târgu Jiu, Viorel Cremeneanu, a formulat contestaţie la decizia magistraţilor prin care a fost arestat preventiv. Hotărârea emisă duminică nu a fost definitivă, iar contestaţia va fi judecată în cursul acestei săptămâni, la Tribunalul Gorj. Până la pronunţarea unui verdict, Mădălin Cremeneanu va rămâne în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, în baza mandatului de arestare preventivă emis pe o durată de 30 de zile.
„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Cremeneanu Alexandru-Mădălin, pe o perioadă de 30 zile, până la data de 28 septembrie 2015, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare“, a decis instanţa de la Târgu Jiu.

Două dosare de distrugere

Fiul omului de afaceri Viorel Cremeneanu este acuzat de comiterea infracţiunii de distrugere şi este cercetat în două dosare penale. Potrivit anchetatorilor, la sfârşitul săptămânii trecute, Mădălin Cremeneanu ar fi incendiat garajul casei afaceristului Nicolae Măroiu, din Târgu Jiu şi ar fi distrus maşina rectorului Universităţii „Constantin Brâncuşi“, Luminiţa Popescu. Parbrizul autoturismului a fost spart cu un obiect dur. De asemenea, maşina aparţine rectorului Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, însă era folosită de către fiica şefei instituţiei de învăţământ superior.
„Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în noaptea de 29 august, persoana în cauză a distrus prin lovire un autoturism aparţinând unei femei de 46 de ani din localitate şi, prin incendiere, poarta de acces, două uşi de garaj şi gardul de împrejmuire ale locuinţei aparţinând unui bărbat de 47 de ani din localitate“, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Mădălin Cremeneanu este acuzat de comiterea infracţiunilor de distrugere şi de folosire fără drept de materiale pirotehnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS