13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat în Italia pentru proxenetism, prins la Craiova

Condamnat în Italia pentru proxenetism, prins la Craiova

Ofițerii Serviciului de Investigații Criminale au prins, vineri, un craiovean de 52 de ani, urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, Benone Răducanu, care era urmărit internațional întrucât are de executat un rest de pedeapsă de patru ani şi 11 luni dintr-o condamnare de opt ani închisoare pentru proxenetism, a fost prins în Craiova.
Tot vineri, bărbatul a fost dus în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care au emis pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. Ulterior, Benone Răducanu a fost prezentat la Curtea de Apel Craiova, instanță care a hotărât să-l aresteze preventiv pe o perioadă de 15 zile. Urmează ca pe 7 septembrie, după prezentarea mandatului de arestare tradus în limba română, să fie demarate procedurile de extrădare.Autoritățile italiene încearcă de mai mulți ani să pună mâna pe Benone Răducanu. Astfel, în decembrie 2010, același Benone Răducanu, care era urmărit în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Italia pentru viol şi proxenetism, a fost prins de polițiștii gorjeni. Oamenii legii au constatat atunci că pentru mașina pe care o conducea Benone Răducanu fusese emisă o semnalare SIS de către Italia, autovehiculul fiind reclamat ca furat de pe teritoriul acestui stat.
Și atunci, condamnatul a fost dus la Curtea de Apel Craiova, însă instanța a respins cererea de executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile italiene pe numele lui Benone Răducanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS