20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal pe tema fuziunii Minprest Rovinari cu UEF Motru

Scandal pe tema fuziunii Minprest Rovinari cu UEF Motru

Consiliul de Administraţie al societăţii UEF Motru trebuie să decidă urgent măsura tehnică pe care o va lua în cazul redresării financiare a uzinei. În prezent, acţionarii UEF Motru au de ales între dizolvarea acesteia şi fuziunea cu Minprest Rovinari, prin absorbţie.
Directorul Minprest Rovinari, Gabriel Giorgi, a declarat că nu este de acord cu fuziunea celor două societăţi, întrucât cea de la Motru este înglodată în datorii, iar cei 80 de angajaţi nu şi-au primit salariile de două luni. Ion Răuţ, membru în Consiliul de Administraţie al UEF Motru, afirmă că deja s-a luat hotărârea fuziunii celor două firme ale CEO şi îi răspunde lui Giorgi, în acest caz fiind vorba strict de redresarea UEF Motru, nu de altceva. „Nu cred că o să-l întrebe cineva pe domnul Giorgi despre ce vrea. Propunerea Consiliului de Administraţie este fuziunea“, i-a mai transmis Ion Răuţ directorului Minprest Rovinari care nu doreşte să preia UEF Motru cu datorii.
Ion Răuţ, membru în Consiliul de Administraţie al UEF Motru, a mai adăugat că măsuri de eficientizare a uzinei de forare trebuia luate de fostul CA şi AGA de mai mult timp, 2011 fiind anul cel mai precar din punct de vedere economico-financiar.
În ceea ce priveşte postul de director al UEF, ocupat în prezent de Ilie Petrescu, reprezentantul Consiliului de Administraţie al uzinei din Motru, Ion Răuţ, a precizat că noul CA al Minprest va decide structura organizatorică a societăţii rezultate în urma fuziunii. Este posibil ca Ilie Petrescu să devină adjunctul directorului de la Minprest, având în vedere că firma din Rovinari nici până acum nu a stabilit un director adjunct în urma plecării lui Adrian Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS