22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFestivalul „Craiova Muzicală“, o ediție în aer liber

Festivalul „Craiova Muzicală“, o ediție în aer liber

Corul Național de Cameră „Madrigal“ va încânta publicul craiovean în Centrul Vechi
Corul Național de Cameră „Madrigal“ va încânta publicul craiovean în Centrul Vechi

 

Festivalul Internațional „Craiova Muzicală“ aduce 42 de concerte în nouă zile. Seria evenimentelor muzicale se va deschide sâmbătă, 29 august, la ora 20.00, în Piaţa „Fraţii Buzeşti“, cu un concert susţinut de ansamblul cameral elveţian „Tharice Virtuosi“, cu artistul Liviu Prunaru în dublă ipostază – violonist şi dirijor.
Spre deosebire de ediţiile precedente, cele 42 de evenimente artistice programate în cadrul Festivalului Internaţional „Craiova Muzicală“ se vor desfăşura, majoritatea, în Piața „Frații Buzești“ din centrul istoric al Craiovei, festivalul adoptând titulatura „Open Air Edition“.
Alt element inedit îl reprezintă și împărțirea manifestărilor în cinci secțiuni care acoperă gusturile unui public divers: „Clasic“ (concerte simfonice, vocal-simfonice și corale), „Cameral“ (recitaluri de tip solo, duo și cvartet desfășurate în spaţiul rafinat al Muzeului de Artă), „SymphoKIDS“ (ateliere muzicale pentru copii), „Extra“ (concerte de blues, jazz, rock și muzică medievală) și „Alternativ“ (concerte cu muzică de divertisment și alternativ-experimentală).
„Va fi un sfârșit de vară foarte intens. 42 de concerte în nouă zile. După cum v-am obișnuit în ultimii ani, festivalul s-a dechis foarte mult și către alte genuri muzicale, așadar avem și în acest an folk, rock, jazz, muzică folclorică. Toate aceste programe sunt foarte bine structurate pe ore. Începând cu ora 11.00, sunt concertele dedicate copiilor, concerte-atelier. La ora 16.00 avem surprize din partea fanfarei militare, de la 18.00 sunt programate singurile concerte din spații închise, și anume cele de la Muzeul de Artă, cele camerale. De la 20.00 avem concertele clasice, de la 22.00 jazz și oldmusic și în două seri, pe 29 august și pe 5 septembrie, avem concertele de la miezul nopții, concerte dedicate tinerilor care în general obișnuiesc să meargă în cluburi și care vor descoperi că muzica pe care o ascultă în mod obișnuit în astfel de locuri se poate cânta și cu instrumente aparținând unei orchestre simfonice“, a precizat Vlad Drăgulescu, managerul Filarmonicii „Oltenia“.
O pleiadă de artiști, ansambluri simfonice şi formaţii camerale care au cucerit publicul din întreaga lume, printre care Corul Național de Cameră „Madrigal“ – București, Orchestra și Corala Academică „Euphonia“ ale Filarmonicii „Ion Dumitrescu“ – Râmnicu Vâlcea, dirijorii Theo Wolters (Olanda), Cvartetul „Transilvan“ – Cluj-Napoca, Ansamblul de muzică veche „Flauto Dolce“, Răzvan Suma (violoncel), Rebeca Omordia și mulți alții se vor perinda pe scenele din orașul nostru.

Prețul biletelor

Preţul biletelor este unic, 15 lei, pentru concertele susţinute în sala de concerte a Filarmonicii (secţiunea clasic) şi pentru cele găzduite în incinta Muzeului de Artă (secţiunea cameral). Pentru concertele în aer liber, publicul meloman va avea la dispoziţie 200 de scaune, la acelaşi preţ, de 15 lei locul, accesul fiind gratuit pentru publicul care stă în picioare. La secţiunile SymphoKIDS, Alternativ şi Extra accesul este liber. În caz de vreme nefavorabilă, concertele vor avea loc în sala Filarmonicii „Oltenia“, au precizat organizatorii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS