21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIncendiu lângă Târgul de Săptămână Făcăi

Incendiu lângă Târgul de Săptămână Făcăi

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au intervenit, ieri-dimineață, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune din apropierea Târgului de Săptămână Făcăi. Pompierii de la Detaşamentul 2, care au fost sprijiniți de polițiști și jandarmi, au intervenit cu patru autospeciale și, în final, au reușit să oprească flăcările să ajungă la depozitele de cherestea din Târgul Făcăi.
„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj a fost anunțat prin 112 de producerea unui incendiu la o clădire administrativă, proprietatea lui Gheorghe T.  din municipiul Craiova. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu violență la demisol și la un autoturism, la parter și la mansarda clădirii, existând posibilitatea de propagare la întreaga construcție și la depozitele de cherestea din vecinătate“, au precizat pompierii doljeni.
După aproximativ 15 minute de la sosirea echipajelor, incendiul a fost localizat, iar după două ore, pompierii au reușit să-l lichideze.
În urma incendiului au ars aproximativ 150 de metri pătrați din clădirea din lemn, 70 de metri pătrați din acoperișul din lemn cu învelitoare din tablă, zece paturi, șase comode, șase dulapuri de haine, zece canapele, zece mese, instalațiile de sonorizare și protecție. În plus, s-au degradat zece televizoare și zece uși.
Din primele cercetări, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit produs la corpurile de iluminat amplasate pe elemente combustibile.
Tot ieri, Garda Pompieri Bechet a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Sadova. În urma incendiului, au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 100 metri pătrați, acoperişul unui depozit de furaje, două autoturisme, dar și porumb, făină și aproximativ o tonă de lucernă. Din primele cercetări, incendiul a izbucnit din cauza unui arc electic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS