24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer de „englezoaică“, prins cu focuri de armă

Șofer de „englezoaică“, prins cu focuri de armă

Un doljean de 24 de ani, din localitatea Catane, a reușit „per­­­­­formanța“ să fie prins de polițiști de două ori, vineri și sâmbătă, conducând un BMW înmatriculat în Marea Britanie deși nu are permis.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, sâmbătă, în jurul orei 12.50, un echipaj de poliţişti care monitoriza traficul rutier în comuna Catane, pe DN 55A, au observat un BMW înmatriculat în Marea Britanie, la volanul căruia l-au recunoscut pe Alin Iorgu, de 24 de ani, din comuna Catane. Oamenii legii îl știau pentru că numai cu o zi înainte, în cursul zilei de vineri, îl prinseseră conducând acelaşi BMW în comuna Catane, ocazie cu care îi și întocmiseră un dosar penal pentru conducere fără permis.
Poliţiştii i-au făcut șo­fe­rului semn să tragă pe dreapta, însă acesta a accelerat și şi-a continuat drumul către comuna Negoi. Agenții au pornit în urmărirea BMW-ului, însă, între timp, șoferul s-a răsturnat cu mașina. „La ieşirea din Catane, din cauza vitezei excesive cu care se deplasa, precum şi a lipsei de experienţă a celui de la volan, autoturismul a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă, intrând într-un şanţ de colectare a apei, apoi a intrat în coliziune cu un copac, după care s-a răsturnat“, au precizat polițiștii doljeni.
Lucrurile nu s-au oprit aici, pentru că, după ce a ieșit din mașina avariată, Iorgu a încercat să profite de faptul că la locul accidentului se strânseseră mai mulţi romi care îl susțineau și a încercat să fugă printre ei. Pentru a pune mâna pe șofer, dar și pentru a-i calma pe romii care încercau să-l scape pe Iorgu, poliţiştii au tras două focuri de armă în plan vertical.
După ce a fost prins, șoferul a fost dus la postul de poliție, unde s-a ales cu un nou dosar penal pentru conducere fără permis. Polițiștii doljeni au mai precizat că, în timpul intervenţiei poliţiştilor, nimeni nu a fost rănit, iar în urma accidentului, Iorgu nu a suferit leziuni care să-i pună viața în pericol. De altfel, acesta a refuzat să fie transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Săptămâna trecută, polițiștii doljeni au avut de-a face cu un alt șofer fără per­­mis, care însă furase o mașină. Este vorba de un minor de 17 ani, fugit din Centrul de minori „Sf. Nicodim“ din Drobeta Turnu Severin. În noaptea de marți spre miercuri, acesta a furat un autoturism din Maglavit. A fost văzut în trafic în Poiana Mare, însă nu a oprit la semnalele polițiștilor care au încercat să-l oprească. La ieșire din localitatea Rast, pe DJ 55A, șoferul a abandonat mașina furată și a fugit pe câmp. A fost identificat și prins câteva ore mai târziu, în Gara Craiova. Oamenii legii au stabilit că minorul era urmărit la nivel național și este suspectat de comiterea mai multor furturi din mașini şi locuinţe, din mai multe localităţi din județul Mehedinţi. Polițiștii doljeni au mai stabilit că minorul a încercat să spargă o locuință din Craiova, însă a fost surprins de proprietar și a fugit. După audieri, minorul a fost preluat de către polițiștii din Vânju Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS