11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe încheie Simpozionul Internaţional „Brâncușiana“

Se încheie Simpozionul Internaţional „Brâncușiana“

Simpozionul Inte­r­na­țional de Arte Vizuale „Brâncușiana“ se încheie luni la Târgu Jiu. La ora 13.00, va fi organizată o întâlnire în Parcul Central, unde şase sculptori au lucrat timp de trei săptămâni.
De asemenea, tot pe 24 august, la Galeriile Municipale de Artă va fi vernisată expoziţia cu lucrările celor şase pictori care s-au aflat la Rânca în ultimele două săptămâni.
La tabăra de sculptură ajunsă la cea de-a XII-a ediţie şi care se va încheia pe 24 august au fost prezenţi următorii sculptori: Ion Zderciuc, din Chişinău, Republica Moldova, Metin Kar și Zekeriya Erdinç, din Turcia, cadre universitare la Universitatea din Hereke, precum şi Florin Codre, Cătălin Geană și Maxim Dumitraş din România.
Curatorul taberei a fost sculptorul Vlad Ciobanu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Tabăra Internațională de Pictură „Iosif Keber“

De asemenea, la Tabăra Internațională de Pictură „Iosif Keber“, ajunsă la ediția a V-a, secțiune a Simpozionului Internațional de Arte Vizuale „Brâncușiana“, au participat şase pictori: Ivailo Mirchev – Bulgaria, Michal Lach – Polonia, precum şi Cristian Sida, Cristian Târnovan, Vasile Tolan și Vasile Fuiorea care este și președintele Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Operele vor intra în patrimoniul oraşului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS