10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedicul Găman rămâne sub control judiciar

Medicul Găman rămâne sub control judiciar

(Arhiva GdS)
(Arhiva GdS)

Condamnat la doi ani și opt luni de închisoare pentru trafic de influență și dare de mită, medicul Dragoș Gabriel Găman (foto), șeful Clinicii de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ Craiova, rămâne sub control judiciar. Aceasta este decizia luată joi de magistrații Curții de Apel Craiova, care au amânat judecarea apelului formulat de inculpat pentru data de 16 septembrie.
Dr. Dragoș Gabriel Găman a fost arestat la domiciliu pe 20 iunie 2014, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 500 de euro de la o denunțătoare. Potrivit anchetatorilor, în octombrie 2013, medicul Găman a fost contactat de o femeie din comuna Giubega, care voia să-și pensioneze mama pe caz de boală. Medicul i-a cerut femeii 500 de euro pentru a o ajuta, apoi a hotărât să dubleze suma. Femeia a dat banii ceruți, după care dr. Găman a întocmit dosarul pentru pensionare, iar printre actele medicale a „strecurat“ suma de 200 de lei, „cu intenția de a o oferi medicului specialist în expertiza capacității muncii din cadrul CJP Dolj pentru a-l determina să soluționeze favorabil pensionarea. Inculpatul nu a adus la cunoștința denunțătoarei despre introducerea sumei de 200 de lei printre actele dosarului medical“, au reținut anchetatorii. Ulterior, medicul a cerut încă 500 de euro, iar când femeia din Giubega a realizat că Găman are de gând să oprească o mare parte din cei 1.000 de euro, a hotărât să-l denunțe.
După încheierea cercetărilor, în iulie 2014, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracțiuni – dare de mită și trafic de influență, iar anul acesta, pe data de 7 mai, a fost condamnat de Tribunalul Dolj la doi ani și opt luni de închisoare pentru faptele comise.
Între timp, la începutul lunii februarie, dr. Găman a fost eliberat din arestul la domiciliu și pus sub control judiciar.
Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de către inculpat, dosarul fiind trimis la Curtea de Apel Craiova. Joi, pe 20 august, instanța a hotărât menținerea sub control judiciar a inculpatului. În timpul controlului judiciar, dr. Găman este obligat să respecte mai multe obligații: să se prezinte la instanţa de judecată când este chemat, să anunțe dacă își schimbă domiciliul și să se prezinte la poliție conform unui program de supraveghere. În plus, inculpatului i-a fost interzis să se apropie de martorii din dosar și să comunice cu aceștia.
Următorul termen de judecată a fost stabilit de magistrații Curții de Apel Craiova pentru data de 16 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS