14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLista craiovenilor care rămân fără căldură la iarnă va apărea în curând

Lista craiovenilor care rămân fără căldură la iarnă va apărea în curând

Termo Craiova va fi reorganizată în perioada următoare
Termo Craiova va fi reorganizată în perioada următoare

Administratorul judiciar al Termo Craiova a anunțat luni, la „Audiență Generală“, că zilele aces­tea întocmește lista asociațiilor cu restanțe la căldură, pe care o va publica în curând. Ce trebuie să facă datornicii pentru a scăpa de sistarea energiei termice, aflați din cele de mai jos.

Termo Craiova SRL va publica în această lună lista asociațiilor de proprietari care riscă să rămână fără căldură la iarnă. Anunțul a fost făcut recent de Mariana Somnea, reprezentanta firmei Siomax SPRL, cea care administrează judiciar furnizorul de agent termic al orașului. În cadrul emisiunii „Audiență Generală“ difuzată luni (17 august) la Alege TV, Mariana Somnea a precizat condițiile în care debitorii pot scăpa de sistarea căldurii.
„În prezent, lucrăm la lista restanțierilor, pe care o vom publica în această lună. Asociațiile pot să-și eșaloneze datoriile. Ele trebuie să plătească în fiecare lună debitele curente, plus o parte din datoriile vechi. Dacă nu fac nimic să reducă aceste datorii, nu vor avea căldură la iarnă. Sunt debite neîncasate de 120 de milioane de lei. Există dosare de executare silită la care nu s-a recuperat nici un leu. Acele asociații care au datorii din acea perioadă nu vor avea căldură la iarnă“, a afirmat reprezentanta Siomax SPRL.

Se scumpește gigacaloria?

Adunarea Creditorilor (AC) a aprobat ieri planul de reorganizare a Termo Craiova SRL, acesta urmând să fie confirmat ulterior de judecător. Printre măsurile propuse se numără reducerea a 163 de posturi din cele 761 existente. Conform contractului colectiv de muncă (CCM), disponibilizații vor primi până la 15 salarii compensatorii, care vor fi plătite lunar. Din planul de sporire a veniturilor face parte și un audit care ar putea duce la scumpirea gigacaloriei. „Vom comanda un audit pentru a recalcula pierderile din rețea și a lua măsuri. Dacă va fi cazul, vom solicita mărirea prețului gigacaloriei. Cert este că, la prețul actual, nu ne acoperim cheltuielile“, a mai spus Mariana Somnea.
Administratorul special al Termo SRL, Dan Magla, a precizat ieri pentru GdS că unele asociații nu mai sunt, practic, funcționale. Banii plătiți de proprietari nu mai ajung la furnizorii de utilități. „Vor fi discuții serioase în următoarea perioadă, pentru că așa ceva este de neconceput. Acele asociații ar trebui reorganizate, pentru că nu-și îndeplinesc funcțiunea“, a afirmat Magla.
Furnizorul de energie termică a orașului a intrat în martie 2015 în procedură de insolvență la cererea Complexului Energetic Oltenia (CEO), pentru datorii neachitate de 63 de milioane de euro, din care 22 de milioane de euro numai penalități. Instanța a numit un administrator judiciar, sub supravegherea căruia se fac recuperările de debite de la populație și cheltuielile. Administratorul judiciar a propus și planul de reorganizare aprobat ieri de creditori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS