12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞeful ISJ are şapte case şi apartamente şi zece terenuri

Şeful ISJ are şapte case şi apartamente şi zece terenuri

Ion Işfan conduce de trei ani Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj
Ion Işfan conduce de trei ani Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj

Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, este unul dintre cei mai bogaţi funcţionari de la nivelul administraţiei locale. Potrivit ultimei declaraţii de avere, completată în luna aprilie a acestui an şi făcută publică în urma unei intervenţii a Agenţiei Naţionale de Integritate, Ion Işfan are o avere uriaşă, compusă din bunuri imobile şi câteva conturi. Şeful ISJ Gorj, Ion Işfan, împreună cu soţia sa, Natalia Işfan, medic pediatru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, deţin nu mai puţin de patru case şi trei apartamente. Majoritatea se află în municipiul Târgu Jiu şi sunt fie cumpărate, fie moştenite sau primite ca donaţie, din partea lui Dumitru Işfan, tatăl inspectorului şcolar general, sau de la Ion Bistreanu, altă rudă. Suprafaţa totală construită a celor şapte imobile este de 600 de metri pătraţi.

Zece terenuri, unele intravilane

De asemenea, familia Işfan mai deţine zece terenuri, majoritatea moştenite sau donate şi situate în municipiul Târgu Jiu. Jumătate sunt intravilane, iar jumătate sunt terenuri agricole. Suprafaţa totală a celor zece parcele de teren este de 50.000 de metri pătraţi. Ultimele au fost cumpărate în anii 2013 şi 2014. În plus, familia şefului din învăţământul preuniversitar gorjean are, alături de soţie, şase conturi bancare, unele fiind conturi curente, altele depozite bancare. În acestea se află suma totală de 280.000 de lei, respectiv 28.000 de euro. Ion Işfan stă mai prost la capitolul autoturisme proprietate personală. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj deţine o Dacia 1307, cumpărată în anul 1996, dar foloseşte maşina de serviciu pentru a se deplasa.
În ceea ce priveşte veniturile din salarii, Ion Işfan a obţinut anul trecut venituri din salarii în valoare de 50.111 lei ca inspector şcolar general, 1.400 de lei de la AJOFM, 1.847 de lei de la DGASPC Gorj, 424 de lei de la AJPIS şi 8.890 de la Liceul Tehnologic Roşia. Soţia Natalia Işfan a câştigat ca medic la Spitalul din Târgu Jiu 62.941 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS