10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTransalpina se deschide oficial de Sfânta Maria

Transalpina se deschide oficial de Sfânta Maria

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a decis vineri seară deschiderea oficială a Transalpinei de Sfânta Maria.
Înainte de a se lua aceas­tă hotărâre, directorul CNADNR, Narcis Neaga, a trimis o echipă în control pe Transalpina. Echipa a fost condusă de Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale şi Adrian Lumezeanu, director regional în cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova. Potrivit lui Ion Tudor, a fost inspectat întreg traseul celei mai înalte şosele din România pentru a se vedea care este situaţia în ceea ce priveşte montarea elementelor de siguranţă şi a traficului în zonă. Cu toate că se circula de mai multe luni pe Transalpina, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România nu deschisese oficial traficul pe cea mai înaltă şosea din ţară. Mai mult decât atât, la intrarea pe Transalpina dinspre Rânca, Gorj, era lăsat un panou potrivit căruia drumul era închis. Pe carosabil era scris, de asemenea, cu vopsea că drumul era în lucru. Totodată, şoseaua era blocată pe un sens, cu ajutorul unor parapeţi, la intrarea dispre Rânca.
Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că membrii echipei de verificare trebuia să facă o analiză şi să trimită rezultatele acesteia directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Tudor a fost evaziv când a fost întrebat când se va deschide oficial traficul pe Transalpina. „Am fost mai multe echipe, dar nu numai pe Transalpina şi în Defileul Jiului. Domnul Neaga a verificat anterior ce traseu vom avea. În ceea ce priveşte Transalpina, trebuie să facem un raport cu ce am găsit pe teren, cu starea de fapt şi cu tot ce este în zonă. Îl vom trimite mai departe la Companie. Nu putem să luăm noi la nivel local o decizie de a deschide oficial Transalpina. Domnul Neaga va primi acest raport. Nu ştiu ce recomandări vor fi făcute – vom vedea în urma analizei. Şi directorul general va lua o decizie împreună cu cei din comisia de specialitate din Bucureşti“, a spus Ion Tudor.
Cabanierii din Rânca s-au plâns mereu de faptul că drumul este ţinut oficial închis, deşi nu erau motive să nu fie deschis oficial. Mai mult decât atât, sute şi chiar mii de maşini treceau zilnic prin zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS