8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe rupe asfaltul nou de pe strada Caracal

Se rupe asfaltul nou de pe strada Caracal

Asfaltul de pe strada Caracal, turnat recent din fonduri europene, începe deja să cedeze (Foto: Valentin Tudor)
Asfaltul de pe strada Caracal, turnat recent din fonduri europene, începe deja să cedeze (Foto: Valentin Tudor)

Modernizată din fonduri europene, strada Caracal din Craiova a început să cedeze, la aproximativ o jumătate de an de când a fost recepționată. O spărtură pe sensul de mers dinspre Piața Chiriac către Centru lasă să se vadă golul de sub asfaltul proaspăt turnat. Primăria spune că de vină ar fi un cămin de apă al CAO aflat la o adâncime de circa cinci metri, unde este posibil să fi cedat un branșament.

Asfaltul nou, turnat din fonduri europene pe strada Caracal, începe să se surpe. O groapă cu un diametru de circa 20 de centimetri se cască încet, dar sigur și lasă să se vadă golul de sub. Reprezentanții primăriei au precizat pentru GdS că pe tronsonul în cauză au mai fost probleme legate de canalizarea Companiei de Apă Oltenia (CAO). „Probabil este vorba de anumite branșamente, care au cedat. Vom verifica la fața locului“, a declarat managerul public, Radu Preda. Înainte de începerea lucrărilor de asfaltare, primăria notificase toți deținătorii de utilități să-și rezolve problemele pentru a nu sparge asfaltul nou. Necazurile au apărut, însă, chiar în timpul asfaltării. Proiectul a fost întrerupt o lună anul trecut, pe perioada verii, tocmai din cauza canalizării. Compania de Apă Oltenia a prelungit atunci intervențiile, ceea ce a dus la întârzirea proiectului. Chiar și așa, problemele nu au fost rezolvate, iar acum asfaltul nou trebuie spart. Potrivit lui Preda, CAO nu este singura companie de utilități care va interveni pe strada Caracal. CEZ a solicitat aprobare pentru lucrări undeva în zona Bănie, dar primăria vrea să se asigure că va aduce asfaltul la starea inițială și nu va cârpi doar locul unde a lucrat.
Asfaltarea străzii Caracal face parte dintr-un proiect amplu finanțat din fonduri europene, în valoare de 11 milioane de euro, care mai cuprinde reabilitarea străzilor Râului și Bariera Vâlcii. Contractul a fost atribuit de Primăria Craiova în octombrie 2013 asocierii de firme formată din Tel Drum – lider de asociere, Dancor Romconstruct, Imob Lux Construct și Garden Center Grup. Firmele și-au împărțit lucrările între ele. Tel Drum a preluat strada Râului, Dancor – strada Caracal, Imob Lux – strada Bariera Vâlcii, iar Garden Center s-a ocupat de spațiile verzi. Cea mai mare sumă din contract a fost destinată străzii Râului, iar cea mai mică, străzii Caracal. Lucrările la aceste două obiective au început cam în aceeași perioadă. Primii care au finalizat au fost cei de la Dancor. Strada Caracal a fost recepționată la sfârșitul anului trecut, cu o întârziere de două luni și cu anumite probleme. Apa băltește pe marginea drumului din cauza lipsei rigolelor carosabile, iar pista de biciclete era blocată de un stâlp lăsat pe mijlocul ei. Pentru ultima problemă, autoritățile au găsit soluția retrasării pistei pe lângă stâlp. Cealaltă nu a putut fi remediată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS