6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCai bătuți și torturați de stăpâni la târgul de la Godinești

Cai bătuți și torturați de stăpâni la târgul de la Godinești

(Foto: captură video)
(Foto: captură video)

Târgul de animale care se desfășoară în fiecare an la Godinești a fost locul de desfășurare a unei scene care a provocat un scandal, după ce un localnic a filmat mai mulți cai care erau biciuiți și chinuiți de doi proprietari. Aceștia au vrut să le demonstreze posibililor cumpărători că armăsarii sunt rezistenți. Imaginile surprinse de un localnic și postate pe Facebook au ajuns în posesia polițiștilor. Un bărbat din Peştişani şi altul din Târgu Jiu s-au ales cu dosare penale pentru rele tratamente aplicate animalelor.

Închisoare sau amendă

Potrivit lui Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, bărbații riscă până la un an de închisoare sau 3.000 de lei amendă. „Poliţia oraşului Tismana s-a autosesizat cu privire la infracţiunea de maltratare a animalelor, la o sărbătoare câmpenească din comuna Godineşti. Poliţiştii efectuează cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să înainteze dosarul cu propuneri legale magistraţilor“, a declarat Lucian Stroe.

Târgul se desfășoară de 162 de ani la Godinești

Gheorghe Corbeanu, primarul comunei Godinești, susține însă că scenele de abuz asupra animalelor au avut loc în afara târgului care se desfășoară de 162 de ani în localitate. Deși recunoaște scenele de cruzime, edilul afirmă că astfel de practici erau permise în trecut, în cadrul târgului de la Godinești. „Acel eveniment s-a organizat în afara târgului. Doreau să treacă prin albia râului Tismana cu caii. Ei loveau animalele pentru ca acestea să treacă prin apă. Acest târg se organizează de 162 de ani. Asemenea practici se fac în văzul lumii. Și în trecut animalele se supuneau la tot felul de probe pentru ca acestea să fie vândute, dar nu trebuie să se depăşească anumite limite cu această testare“, a menţionat Gheorghe Corbeanu. Târgul de animale de la Godinești a fost și în alți ani scena unor fapte de cruzime. Vânzătorii obligă animalele, sub ameninţarea biciului, să treacă anumite probe pentru a scoate bani frumoşi pe ele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS