6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmează două săptămâni caniculare în Oltenia

Urmează două săptămâni caniculare în Oltenia

Administrația Națională de Metorologie a emis prognoza pentru perioada 3 – 16 august şi potrivit specialiştilor ne așteaptă o nouă perioadă de caniculă, în special în sudul și vesul ţării.

În Oltenia, vremea va deveni călduroasă în toată regiunea, astfel că vor fi maxime termice în creştere de la o medie de 31…33 de grade în primele zile, la 34…35 de grade în jurul datei de 6 august când local va fi caniculă. După un scurt interval cu temperaturi ceva mai scăzute (perioada 8 -9 august), estimările indică un posibil val de căldură mai intens şi mai persistent. Media minimelor termice va fi de 17…19 grade, dar vor fi şi nopţi tropicale când local temperaturile nu vor scădea sub 20 de grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, doar cu totul izolat, în zonele mai înalte de relief, fiind posibile ploi de scurtă durată.

La munte, vremea se va menţine caldă pe parcursul celor două săptămâni, fără variaţii termice semnificative, astfel că maximele vor fi, în medie, între 21 şi 24 de grade, iar minimele de 13…14 grade, mai scăzute în primele nopţi. Intervalul de referinţă va fi caracterizat de un regim pluviometric în general deficitar, ploi de scurtă durată fiind de aşteptat doar izolat, în special în jurul datei de 6 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS