24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudecați pentru înșelăciuni cu măști de gaze și cloramină

Judecați pentru înșelăciuni cu măști de gaze și cloramină

Cei trei inculpați sunt acuzați că au vrut să „stoarcă“ Primăriei Dăbuleni de aproape 200.000 de lei
Cei trei inculpați sunt acuzați că au vrut să „stoarcă“ Primăriei Dăbuleni de aproape 200.000 de lei

Procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a trei persoane din Potcoava, Olt, care au încercat să înșele Primăria Dăbuleni cu aproape 200.000 de lei, vânzând măști de gaze, cloramină, furtune, extinctoare sau stâlpi de iluminat la prețuri supraevaluate.

La începutul lunii mai, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj anunțau că ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut trei reprezentanți ai SC Bulgăraș din Aur SRL din Potcoava, Olt. Este vorba de Ion Bădoi, de 48 de ani, de fiica acestuia, Luminița Bădoi, de 28 de ani, dar și de Florin Bădoi, de 34 de ani, fratele lui Ion Bădoi, toți domiciliați în Potcoava, Olt.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că cei trei „au acţionat, în perioada 2012 – 2013, în vederea inducerii în eroare a reprezentanţilor Primăriei Dăbuleni în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste pentru societatea din Potcoava“. Oamenii legii spun că metoda a fost destul de simplă, prin falsificarea mai multor facturi. „Cei trei au falsificat mai multe înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată prin care se atesta în mod nereal transferul şi vânzarea unor bunuri către Primăria Dăbuleni, cu o valoare mai mare cu 186.633 de lei decât cea datorată, în fapt, de beneficiar. Pentru realizarea aceluiaşi scop, cei trei suspecți au formulat şi o acţiune la Tribunalul Dolj, unde au fost folosite înscrisurile falsificate, urmărindu-se obţinerea unei hotărâri judecătoreşti favorabile firmei acestora cu consecinţa păgubirii instituţiei publice“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Într-adevăr, pe rolul Tribunalului Dolj se află dosarul cu numărul nr. 7522/63/2013, în care SC Bulgăraș din Aur SRL este reclamant, iar Primăria Dăbuleni pârât. În noiembrie 2013, după ce Primăria din Dăbuleni a depus o plângere penală împotriva reprezentanților SC Bulgăraș din Aur, instanța a dispus suspendarea procesului. Anul acesta, pe 29 mai, instanța a menținut suspendarea procesului.

Cloramină și măști de gaze pentru Primăria Dăbuleni

Cei trei inculpați, care au fost acuzați de comiterea mai multor infracțiuni, de la înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, până la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, au fost trimiși în judecată după încheierea cercetărilor, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Primul termen de judecată a fost fixat de instanță pentru 18 septembrie.
Anchetatorii au fost sesizați de primarul din Dăbuleni, Nicolae Drăgoi, care a povestit pentru GdS cum a cumpărat fără să știe mai multe bunuri de la SC Bulgăraș din Aur SRL Potcoava. „Prin septembrie 2012, am luat de la această firmă 50 de bănci pentru parcul bisericii. Au cerut pe o bucată 900 de lei fără TVA, iar eu le-am zis că le dau 600 de lei cu tot cu TVA. Au adus băncile, iar prin decembrie le-am dat banii, am încheiat afacerea. Au mai fost câteva achiziții, iar în februarie 2013 am primit un plic. Când l-am deschis mi-a venit rău! Ne cereau aproape 200.000 de lei pe niște măști de gaze, cloramină, lămpi, furtunuri sau extinctoare“, a povestit Nicolae Drăgoi. Edilul a mai spus că a refuzat să achite facturile, care erau falsificate, după care a formulat o plângere împotriva reprezentanților SC Bulgăraș din Aur SRL.

Condamnat pentru afaceri cu firme din Potcoava

Paulică Neagoe, fostul primar al comunei doljene Țuglui, a fost condamnat la trei ani de închisoare în iunie, anul acesta. Edilul a fost acuzat că a cumpărat pentru comună bunuri (pichete PSI, coşuri de gunoi, tobogane, bănci și indicatoare rutiere) la prețuri „umflate“ de la COMAT PRESCON SRL şi TOTAL TEHNO COMPANY SRL, ambele din Potcoava, Olt, administrate de Iulian Mihai, și de la TOTAL VAS MULER SRL Potcoava, administrată de Radu Zaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS