21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMitropolia Olteniei ajută sute de persoane să se recalifice profesional

Mitropolia Olteniei ajută sute de persoane să se recalifice profesional

Cursurile le vor aduce beneficiarilor diplome reconoscute la nivel naţional (Foto: Eugen Măruţă)
Cursurile le vor aduce beneficiarilor diplome reconoscute la nivel naţional (Foto: Eugen Măruţă)

Peste 200 de persoane fără loc de muncă din județele Dolj și Gorj sunt ajutate în această perioadă de Asociația Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, pentru a se califica în meserii precum: brutar, frizer și lucrător în construcții.
Prin intermediul proiectului „Trans-FORMARE pentru o viață mai bună în mediul rural“ Asociația Vasiliada îşi propune să contribuie la calificarea profesională şi facilitarea angajării pe piaţa muncii a persoanelor inactive din 16 comunităţi rurale din județele Dolj și Gorj (Radovan, Lipovu, Cerăt, Giurgița, Urzicuța, Afumați, Siliștea Crucii, Cioroiași, Perișor, Vârvoru de Jos, Calopăr, Bâlteni, Plopșoru, Urdari, Negomir, Fărcășești). Astfel, aproximativ 200 de persoane urmează în această perioadă cursuri gratuite de calificare profesională pentru meseriile: brutar, frizer şi lucrător în construcţii, iar alte 77 de persoane au fost deja calificate în meseria de îngrijitoare bătrâni la domiciliu.
„În cadrul acestui proiect ne propunem nu doar să asigurăm gratuit cursuri de calificare, ci, de asemenea, să consolidăm intervenţia noastră cu servicii de consiliere profesională şi mediere pentru obţinerea unui loc de muncă, astfel încât să creştem şansele de angajare pentru beneficiarii noștri“, a declarat părintele Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

Copiii beneficiarilor sunt incluşi în proiect

Proiectul asigură şi servicii de supraveghere şi îngrijire zilnică pentru copiii persoanelor care participă la activitățile proiectului. În cadrul Centrului Multifuncțional de sprijin și asistență pentru servicii din comuna Lipovu, 44 de copii ai beneficiarilor proiectului participă la activitățile educative și de petrecere a timpului liber, sub îndrumarea unui instructor educativ.
„De asemenea, Asociația «Mereu pentru Europa», partener în implementarea proiectului, organizează pentru beneficiari o serie de ateliere de lucru pentru a le prezenta acestora o serie de oportunităţi privind inițierea şi dezvoltarea unor activități generatoare de venit. Proiectul POSDRU/139/5.2/G/125762 «Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural» este implementat de Asociația Vasiliada în parteneriat cu Asociația «Mereu pentru Europa» și se va desfășura până la finalul anului 2015. Acesta este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5, Domeniul Major de Intervenție 5.2 – Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale, în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi dezvoltarea forţei de muncă“, potrivit unui comunicat de presă al Mitropoliei Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS