8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCentrul pentru Agrement și Sport, gata până la sfârșitul anului

Centrul pentru Agrement și Sport, gata până la sfârșitul anului

Centrul pentru Agrement și Sport al Consiliului Județean Dolj, la care se lucrează în zona Aeroportului Craiova, va fi cu siguranță gata până la sfârșitul anului, astfel că, din 2016, craiovenii pot veni aici pentru diverse activități sportive. Lucrările, demarate în martie, au avansat, iar acum se așteaptă relocarea unei conducte pentru a se putea continua și cu construcția celei de-a doua clădiri care urmează să fie făcută în perimetru.

Demarată în primele luni ale anului, construcția Centrului pentru Agrement și Sport al Consiliului Județean (CJ) Dolj aflat în vecinătatea Aeroportului Craiova, în spatele blocurilor aviatorilor, a început să avanseze vizibil. Constructorul a trecut peste povara defrișărilor și a curățării terenului și se va apuca, în curând, de însămânțarea gazonului pentru terenul de fotbal. „Noi suntem în grafic și nu există nici o problemă până în prezent. Lucrările s-au desfășurat în condiții normale, doar vremea nu prea a fost prielnică. Avem stadionul aproape gata și așteptăm să îl însămânțăm cu gazon natural. Am încercat să turnăm, printre picături, și platformele pentru tribune și vrem să atacăm și o fundație la corpul B. Am făcut pista de bowling, terenurile sintetice sunt trasate, sunt la cotă și așteptăm nisipul și pietrișul“, a explicat ing. Victor Osiac, șef de șantier din partea constructorului Recon SA.

„Terminăm, obligatoriu, până la sfârșitul anului“

Acesta a explicat că s-au făcut demersurile necesare și pentru relocarea unei conducte de gaze care nu fusese cuprinsă în proiect la început și care bloca o parte dintre lucrări. „Demersurile pentru relocarea unei conducte de gaze, despre care știm cu toții, au demarat și urmează să se realizeze în următoarea săptămână, pentru a ne putea apuca și de celălalt corp, A. Avem executat, până acum, cam 25% din lucrare. Terminăm, obligatoriu, până la sfârșitul anului. Noi ne încadrăm în termen. Nu am făcut niciodată probleme la nici o lucrare. Nu există speranțe, există ordin să terminăm“, a mai precizat Osiac.
Totodată, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a explicat pentru GdS că există discuții și pentru asfaltarea căii de acces către centru, dar și pentru refacerea fațadelor unor clădiri din zonă. „Noi am dat, până acum, o sumă de 1,385 milioane de lei, ceea ce înseamnă un progres financiar de 17%. Până la sfârșitul anului acesta, considerăm că se va încheia lucrarea. Drumul de acces aparține primăriei și am vorbit să încerce să îl includă într-un program de reparații. De asemenea, am vorbit și cu rectorul Universității din Craiova, care are în zonă mai multe clădiri, pentru a încerca să le înfrumusețeze“, a precizat președintele CJ.

Detalii despre lucrare

Lucrarea de la Centrul Turistic pentru Agrement și Sport a fost adjudecată de Recon SA, în asociere cu firma SC MSPORT PRO SRL, la o valoare de 11.304.091 de lei fără TVA, cu peste un milion de lei mai puțin față de costul estimat de către CJ Dolj, de 12.541.560 de lei fără TVA. Investiția este finanțată 50% din bugetul CJ Dolj și 50% din fonduri europene. Centrul va avea terenuri de fotbal, de tenis de câmp, multifuncționale, piste de bowling și de alergat cu groapă de nisip. Nu în ultimul rând, amatorii de cățărări vor avea la dispoziție și un perete de alpinism. Pe partea de interior, centrul va beneficia de săli de forță, de masaj, de biliard, fitness, tenis de masă, având și o saună. Accesul în centru se va face din Calea București, iar clienții vor plăti un singur bilet, care le va oferi acces la toate facilitățile centrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS