10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAvocat urmărit penal pentru viol

Avocat urmărit penal pentru viol

(Foto: Arhiva personală)
(Foto: Arhiva personală)

Un avocat din județul Gorj este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru viol şi lipsire de libertate. Victimă ar fi o minoră de 15 ani, dintr-o comună din apropiere de Târgu Jiu. Avocatul Marcel Donoiu (foto) a fost pus sub urmărire penală, după ce, în prima fază, s-a dispus neînceperea acesteia.

Fapta ar fi avut loc în vara anului trecut, dar victima și familia acesteia nu au dorit să se știe de drama prin care sunt nevoiți să treacă, astfel încât cazul nu a fost mediatizat. Victima a povestit că a avut ghinionul să fie luată la ocazie de avocatul din Târgu Jiu și așa l-a cunoscut.
„Eram la ocazie și el a oprit și m-a luat cu mașina. Pe drum am discutat diverse lucruri. I-am spus că sunt reprezentant Avon și Oriflame și mi-a spus că folosește diferite produse. I-am dat numărul de telefon în ideea că vrea să comande ceva. M-a sunat după o săptămână și ne-am întâlnit la un suc. Am luat catalogul și a ales două parfumuri pe care dorea să le cumpere. Mi-a spus că mă sună când o să pun comanda. M-a sunat în data de 2 august, seara. Eram într-un magazin din oraș. M-a întrebat unde sunt și mi-a spus că merge în aceeași direcție și dacă vreau să mă ducă el acasă. Am acceptat. În 20 de minute a venit și am urcat în mașină. În acel moment a plecat în direcția opusă casei mele. L-am întrebat de ce mă duce în altă parte și mi-a spus că stă în apropiere de oraș și că vrea să ia de la o pensiune de-a lui câteva lucruri. Pe drum am observat că era îmbrăcat neglijent și a pus siguranțele la uși. Am început să mă sperii. A început să meargă cu viteză și mirosea a alcool. M-am gândit la ce este mai rău. Mi-a spus că o să petrec cu el toată noaptea. M-am speriat foarte tare, știind că sunt virgină. Tatăl meu mă aștepta acasă şi îi spusesem că dacă se întâmplă ceva îi dau un mesaj gol, dar nu am mai reușit. M-a dus într-o clădire în construcție și mi-a indicat un subsol în care o să dorm. M-am speriat, a început să tragă de mine, m-a lovit de un zid  și m-a amenințat. Mi-a spus să nu țip că nu mă aude nimeni. Și așa a fost. Era în jur numai porumb și case la mare depărtare. M-a supus unor perversiuni oribile. M-am îmbrăcat și i-am spus să mă ducă acasă. El a spus că o să mă ducă în oraș la un domn. Mi-a spus că este șmecher și că nu am ce să-i fac. S-a dat superior în fața mea. Mi-a spus că este avocat, dar nu știam numele lui. Am intrat într-un sat unde spunea că este prietenul lui și într-o curbă am tras de ușă și am sărit din mașină. M-am rostogolit, când am căzut. M-am lovit la picior și la mână. M-am umplut de sânge. Aș fi fugit mai devreme de el, dar nu am avut unde. A mers un pic mai în față și a oprit. Am ajuns în dreptul unei porți mari unde erau doi oameni pe care el îi cunoștea. I-am implorat să mă ajute, eram căzută, dar ei și-au băgat mașinile în curte și mi-au spus că nu vor să se implice.  A început să iasă lumea la porți pentru că am început să țip. Eram disperată. Am ajuns în dreptul unei porți și o femeie tânără mi-a spus că soțul ei este polițist și o să sune la poliția din zonă să vedem ce putem face. Eu nu știam ce să mai fac. Am sunat o prietenă la telefon, prima din agendă. Ea are un tată vitreg și mi-a spus că era în oraș și că vine să mă ia. Nu i-am spus tatălui meu ce s-a întâmplat atunci, deși mă sunase de multe ori“, a spus tânăra.

Plângeri la Barou pe numele avocatului

Decanul Baroului Gorj, Florin Homescu, a declarat că împotriva avocatului au fost depuse mai multe plângeri, dar nu a putut fi sancționat până la definitivarea acțiunii penale.
„Din anul 2012, de când îndeplinesc funcția de decan, a existat un număr foarte mare de sesizări la adresa domnului avocat. Doar una a impus declanșarea unei anchete disciplinare. Profesează în continuare în conformitate cu prevederile legale. A fost vorba, în reclamațiile depuse, despre acte exercitate în legătură cu profesia, pentru că dispozițiile articolului 86 din lege prevăd atragerea răspunderii disciplinare a unui avocat în situația în care încalcă legislația profesiei de avocat, hotărârile organelor de conducere, dar și fapte săvârșite în exercitarea profesiei și chiar în afara acesteia, în măsura în care sunt de natură să aducă atingere onoarei și prestigiului profesiei. În spațiul public am observat și noi fapte care nu au legătură cu profesia, dar care sunt de natură să aducă atingere onoarei și profesiei, și chiar și instituției, dar în același timp am aflat că se află în curs de cercetare, fiind declanșată urmărirea penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova și nu putem să luăm nici o măsură“, a precizat Florin Homescu, decanul Baroului Gorj.

Protecţia Copilului face anchetă

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecția Copilului Gorj, Corina Drăgan, a declarat că instituția se va autosesiza şi va începe o anchetă în acest caz. „Instituția noastră nu a fost sesizată în legătură cu acest caz. (…). Am înțeles că dosarul s-a redeschis, dar noi până acum nu avem o sesizare oficială, nici din partea familiei, nici din partea fetiței și nici din partea instituțiilor care au intervenit în acest caz. Instituția noastră se va autosesiza și urmează să se ia legătura cu fetița și cu familia acesteia“, a menţionat Corina Drăgan.

Avocatul susţine că e vorba de o înscenare

Avocatul Marcel Donoiu a precizat că întreaga poveste este o făcătură şi la mijloc ar fi vorba de o dispută imobiliară. „Este o făcătură a mafiei imobiliare. Nu vă spun mai mult. Dacă era un viol, de un an eram trimis în judecată. S-a dat o clasare și s-a dispus continuarea cercetărilor pentru că minora nu a fost audiată în prezența unui avocat. Acesta a fost motivul de reluare a urmăririi penale. Sunt aberații tot ceea ce povestește că am dus-o cu mașina la nu știu ce construcție. M-a sunat disperată că nu avea bani să ajungă acasă. I-am spus că o duc, dar că o duc mai târziu și pe drum am văzut că venise cu un telefon ca să înregistreze. Și pe drum zicea: «Oprește, oprește, stai, tati, că mă violează“. O înscenare oribilă. Știu cine este în spate. Se va afla cât de curând“, a declarat avocatul Donoiu.
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au declarat pentru Gazeta de Sud că în acest moment dosarul se află în lucru.

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară

Dosarul privind presupusul viol al fetei din comuna Scoarţa de către avocatul Donoiu a intrat în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a sesizat Inspecţia Judiciară. „Ca urmare a informaţiilor lansate în spaţiul public referitoare la cazul de viol a cărui victimă a fost minora din comuna Scoarţa, judeţul Gorj, domnul judecător Marius Badea Tudose, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea identificării cauzei şi efectuării de verificări potrivit art. 74 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare“, potrivit unui comunicat emis de CSM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS