13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer reținut după ce a încercat să mituiască trei polițiști

Șofer reținut după ce a încercat să mituiască trei polițiști

Craioveanul a fost dus ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj pentru a fi audiat de către procuror (Foto: GdS)
Craioveanul a fost dus ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj pentru a fi audiat de către procuror (Foto: GdS)

Un craiovean de 31 de ani a fost reţinut duminică noaptea, după ce a încercat să mituiască trei poliţişti cu suma de 5.000 de lei pentru a nu-i întocmi un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că, duminică seară, un echipaj de polițiști de la Secția 4 care se afla în serviciul de supraveghere şi control al traficului, în cartierul craiovean Rovine, au oprit pentru control un autoturism BMW, la volanul căruia se afla Cristian Ţărţăleanu. Pentru că mirosea a alcool, șoferul a fost dus de agenți la sediul Biroului Rutier Craiova, unde a fost testat cu aparatul etilotest. Aparatul a indicat o concentraţie de 0,52 mg/l acool pur în aerul expirat, așa că cei doi polițiști de la Secția 4 și unul de la Rutieră l-au dus pe șofer la Spitalul de Urgență Craiova pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Oameni legii spun că șoferul a încercat să-i mituiască pe cei trei polițiști pentru a nu-i întocmi dosar penal.
„Pe parcursul întocmirii actelor de cercetare, Ț. Cristian, în repetate rânduri, le-a propus poliţiştilor suma de 5.000 de lei pentru a nu i se întocmi dosar penal“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Cei trei agenți au hotărât să-l denunțe pe șofer, așa că au informat conducerea IPJ Dolj despre tentativa de mituire. Mai departe, conducerea inspectoratului a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi Serviciul Județean Anticorupție Dolj care au și realizat o acțiune de prindere în flagrant. Șoferul a fost ridicat de la Secția 4, după ce le dăduse oamenilor legii cei 5.000 de lei promiși.
Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a șoferului craiovean. Cristian Ţărţăleanu și-a petrecut noaptea în arest, urmând să fie dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Cei trei polițiști care au refuzat mita sunt absolvenți ai Şcolii de Agenţi „Vasile Lascăr“ Câmpina, promoţia 2007.

Mită pentru polițiști

Anul acesta, alți doi șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au încercat să mituiască polițiștii. Astfel, pe 16 martie, ofițerul Adrian Dan din cadrul Poliţiei Craiova, și-a anunțat superiorii că numitul Ion Dinu încearcă să-l mituiască cu suma de 50 de euro. În schimbul banilor, polițistul urma să nu ia măsurile legale într-un dosar penal în care fiicele minore ale lui Ion Dinu erau cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Ulterior, bărbatul a fost prins în flagrant, după ce a oferit suma de 100 de euro poliţistului, chiar în biroul său din incinta Secției 2 Poliție Craiova. Ion Dinu a fost trimis în judecată la jumătatea lunii mai, iar următorul termen de judecată a fost stabilit de instanță pentru 29 iulie.
Pe 27 mai, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a lui Oancea Marian, de 23 ani, din comuna doljeană Bratovoeşti, acuzat de comiterea infracțiunii de dare de mită. Bărbatul fusese prins conducând un autoturism deși avea permisul suspendat, iar pentru a scăpa de dosarul penal a încercat să mituiască un polițist din Teasc. Oancea a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea polițistului suma de 400 de euro, apoi a fost arestat preventiv. A fost trimis în judecată pe 16 iunie, iar următorul termen a fost stabilit pentru 14 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS