24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Întâlnire între profesorii şi elevii Liceului Intenațional cu Predare în Limba Franceză

Craiova: Întâlnire între profesorii şi elevii Liceului Intenațional cu Predare în Limba Franceză

Universitatea din Craiova a anunțat că, astăzi, de la 19.00, va avea loc întâlnirea elevilor înscriși anul acesta la Liceul Intenațional cu Predare în Limba Franceză. La întalnire vor participa elevii și părinții acestora, iar amfitrioni vor fi rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor și viitorii profesori ai elevilor. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Drept și Științe Sociale ( str. Calea București, nr 107D) și are ca scop prezentarea ofertei educaționale integrale și a corpului profesoral, precum și crearea unei rețele de comunicare între elevi și cadre didactice.
La această întâlnire, eleva care a intrat la Liceul Internațional cu Predare în Limba Franceză, cu media 9,99 va fi premiată.

Începând cu anul 2015, Liceul Internațional cu Predare în Limba Franceză, își va deschide porțile în vederea diversificării ariilor de interes legate de spațiul și cultura francofonă. Astfel, ariile specifice de interes pentru clasele bilingve de franceză sunt Geografia Franţei (clasa a IX-a), Istoria Franţei (clasa a IX-a), Studii Culturale Francofone (clasa a IX-a). Aceste materii sunt predate în limba franceză. La aceste discipline specifice programului bilingv se adaugă opţionalele care fac parte din oferta educaţională a şcolii precum: opţional de dramaturgie, opţional de introducere în marketing şi advertising, opţional de pregătire în domeniul redactării diferitelor tipuri de texte (Successful Writing, Essay Writing, Creative Writing),  opţionalul de cunoaştere şi utilizare corectă a limbii franceze, opţionalul de pregătire pentru examenele DELF, DALF sau opţionalul de integrare în UE.
Pentru clasa a IX-a, Liceul Internațional cu Predare în Limba Franceză va avea două clase la profilul real (una de Matematică – Informatică și una de Științele Naturii) și două clase la profilul uman (una de Filologie și una de Științe Sociale).
Liceul Internațional cu Predare în Limba Franceză organizează și program after-school. Programul este proiectat pentru a oferi elevilor servicii de supraveghere după terminarea orelor de curs, programe educative, asistenţă pedagogică, asistenţă psihologică, activităţi recreative, consultații, meditații etc.
Universitatea din Craiova, pe filiera francofonă  este abilitată să pregătescă elevii pentru susținerea bacalaureatului cu mențiunea specială „secție bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS