17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Șoferi depistați în trafic sub influența băuturilor alcoolice

Dolj: Șoferi depistați în trafic sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii din localitatea Amărăștii de Jos l-au depistat, ieri după amiază, pe DJ 561C, în trafic pe Marius C., de 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o îmbibaţie alcoolică de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat. În vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei a fost condus la Spitalul Dăbuleni, unde i-au fost recoltate doua probe biologice, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Ieri noapte, lucrătorii Secției nr. 10 Poiana Mare l-au depistat în trafic pe Florin B., de 24 de ani, din comuna Poiana Mare, Dolj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Mihai Viteazu din localitate, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat concentrația de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Calafat unde i s-au recoltat probe biologice.
Și în această cauză polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Tot ieri, polițiști ai Secţiei 7 Rurală Pleniţa aflați în executarea atribuțiilor de serviciu l-au depistat pe Nicolae B., de 27 de ani, din comuna Unirea, Dolj, în timp ce  conducea  un autoturism, proprietate personală, cu o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Fiindu-i solicitat să se deplaseze la unitatea medicală în vederea recoltării probelor medicale acesta a refuzat prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii doljeni au întocmit dosar de cercetare penală în cauză și continuă învestigaţiile.

Polițiști din Dăbuleni şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj – subunitatea Bechet aflați aseară în serviciul de patrulare au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost depistat Ionuţ I., de 33 de ani, din localitate, în timp ce conducea o autoutilitară, pe DJ 542,având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Dăbuleni unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, polițiștii întocmind în cauză dosar de cercetare penală.

Aseară, poliţiştii Compartimentului Rutier Băileşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112  cu privire la faptul că, pe strada Gheorghe Jienescu din localitatea Rast, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că Aurel B., de 37 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul autoturismului și a lovit un copac şi un stâlp.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a lui Adrina B., de 70 ani, din comuna Rast, pasager în autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest a șoferului s-a stabilit o alcoolemie de 1,27 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Azi noapte, polițiști din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 5 Pieleşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că un autoturism a lovit un stâlp de înaltă tensiune, pe D.J. 641 în comuna Drăgoteşti.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj care a identificat conducătorul auto în persoana lui Alexandru P., de 26 de ani, din Craiova. Din investigații s-a stabilit faptul că în timp ce tânărul conducea un autoturism, pe fondul alcoolmeiei (0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat) a piedut controlul asupra direcției de deplsare și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.
Cel în cauză a fost condus la Spitalul Nr. 1 Craiova unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, polițiștii întocmind dosar penal în conformitate cu prevederile legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS