5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProiecte pentru modernizarea a cinci drumuri județene

Proiecte pentru modernizarea a cinci drumuri județene

Lucrările de modernizare au nevoie de proiecte (Foto: Eugen Măruţă)
Lucrările de modernizare au nevoie de proiecte (Foto: Eugen Măruţă)

Consiliul Judeţean Gorj pregăteşte modernizarea a cinci drumuri pe care le are în administrare. În acest sens, vor fi elaborate proiectele necesare pentru stabilirea lucrărilor care trebuie realizate şi a sumelor care trebuie repartizate pentru executarea contractelor. Serviciile de proiectare-elaborare a documentaţiilor tehnico-economice costă peste 600.000 de lei şi vor fi elaborate până la începutul acestei toamne de o firmă de specialitate. Cele cinci drumuri judeţene aflate în portofoliul Consiliului Judeţean Gorj au nevoie urgentă de reabilitare şi nu au beneficiat în ultimii ani decât de plombări şi reparaţii provizorii. Contractul de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice este împărţit în cinci loturi şi are în vedere executarea de proiecte pentru cinci drumuri judeţene din toate zonele Gorjului. Primul drum vizat este DJ 605A, cu originea la limita cu judeţul Dolj, ce traversează localităţile Petrăchel, Dănciuleşti, Halangeşti, Rădineşti, Bibuleşti, Obârşia, până la limita cu judeţul Vâlcea.

Expertize şi analize de cost

Al doilea drum care va beneficia de proiect este DJ 605B, cu originea în DN 6B, ce traversează localităţile Brăteşti, Baloşani, Stejari, Popeşti Stejari, Piscoiu, Obârşia. Servicii de proiectare-elaborare documentaţie tehnico-economică vor fi executate şi pentru DJ 674B, ce traversează localităţile Negomir, Artanu, Valea Racilor, Raci, Nucetu, Baniu, Borăscu, Gura Menţi, Menţii din Dos, până la limita cu judeţul Mehedinţi. De asemenea, va fi modernizat şi DJ 675B ce traversează localităţile Câmpu Mare – Albeni – Călugăreasa – Prigoria – Zorleşti – Alimpeşti, până în DJ 675C. Nu în ultimul rând, va fi nevoie de elaborarea unui proiect de modernizare şi pentru DJ 675C, cu originea în DN 67B, ce traversează localităţile Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciuri, Roşia de Amaradia, Becheni, Corsoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67.
„Se vor elabora documentaţii tehnico-economice pentru obiectivele de investiţie precizate, în conformitate cu HG nr. 28/2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, proiectarea lucrărilor de construcţii pentru intervenţii la construcţii existente, inclusiv instalaţii aferente, în următoarele faze: expertiză tehnică (drum şi poduri); analiză cost – beneficiu; studiu topografic; studiu geotehnic; studiu de trafic; studiu hidrologic; studiu de impact asupra mediului; elaborare documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI)“, potrivit Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS