10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGiratoriul de la Podul Electro, scos la licitație

Giratoriul de la Podul Electro, scos la licitație

giratoriu lapus

Primăria Craiova își caută constructor pentru amenajarea sensului giratoriu de la intersecția străzilor Calea București, Tehnicii și Eustațiu Stoenescu.
Câștigătorul va fi ales prin metoda cerere de ofertă, iar suma pusă la dispoziție este de peste 2,4 milioane de lei fără TVA, în total aproximativ 700.000 de euro.
Potrivit anunțului de participare, lucrările constau în: amenajarea intersecției în soluție tip sens giratoriu cu elemente geometrice proiectate astfel încât să permită traversarea în cazuri de nevoie a transporturilor agabaritice speciale care tranzitează Calea București.
Amenajarea insulei centrale se va realiza sub formă circulară, delimitată prin borduri ce vor încadra o zonă verde interioară. Pe trei din cele patru ramuri ale intersecției se vor prevedea separatoare de sensuri confecționate în întregime din cauciuc, prevăzute cu materiale reflectorizante și stâlpi cu înălțimea de 45 centimetri.
Refacerea sistemului rutier pe giratoriu și pe cele patru ramuri (pe o distanță de câte 50 m) se va face cu straturi din mixturi asfaltice, traficul va fi fluidizat prin marcaje și indicatoare rutiere, iar insula centrală va fi racordată la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare a orașului, precum și la rețeaua de alimentare cu energie electrică.
Câștigătoare va fi firma care oferă cel mai mic preț, iar acest lucru s-ar putea întâmpla luna viitoare. Potrivit anunțului, termenul-limită de depunere a ofertelor este 6 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS