5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj alocă bani mai mulți pentru promovarea turismului

CJ Gorj alocă bani mai mulți pentru promovarea turismului

Operele lui Constantin Brâncuşi, printre cele mai vizitate obiective turistice din judeţ (Foto: Eugen Măruţă)
Operele lui Constantin Brâncuşi, printre cele mai vizitate obiective turistice din judeţ (Foto: Eugen Măruţă)

Consiliul Județean Gorj mărește bugetul pentru activităţile care au drept scop dezvoltarea turismului. A fost luată decizia să fie majorată consistent cotizaţia plătită de Consiliul Judeţean Gorj Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuşi“, unde instituţia este asociat şi membru fondator. Cotizaţia va fi majorată prin hotărâre de consiliu judeţean de la 2.500 de lei la 20.000 de lei anual.
Asociația pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuşi“ Gorj vizează dezvoltarea durabilă și promovarea turismului din județul Gorj și din întreaga regiune, în totalitatea multiplelor sale forme, atât în țară, cât și în străinătate, precum și acordarea suportului necesar pentru implementarea strategiilor naționale, regionale și locale de dezvoltare a turismului. Suma de 20.000 de lei este necesară, având în vedere fondurile reduse de care dispune asociaţia pentru realizarea obiectivelor propuse în anul 2015, în special organizarea proiectului de promovare „Vino acasă la Brâncuşi!“. Majorarea cotizaţiei va fi aprobată prin intermediul unei hotârâri a Consiliului Judeţean Gorj.

Realizări importante într-o perioadă scurtă

Între ultimele realizări ale asociaţiei de promovare a turismului în Gorj, înfiinţată anul trecut, se află în 2015 o acţiune de promovare a iei în Austria. Acolo a fost prezentă o delegaţie din partea Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“.
De asemenea, proiectul de promovare „Vino acasă la Brâncuşi“ a fost prezentat de Asociaţia „Acasă la Brâncuşi“ şi Consiliul Judeţean Gorj la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin. Nu în ultimul rând, asociaţia a produs şi lansat anul acesta un film de prezentare a judeţului Gorj. Producţia este una din cele mai bune realizate până în prezent şi îşi doreşte să deschidă calea turiştilor străini către judeţul în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuşi.
În film sunt prezentate principalele obiective turistice ale judeţului, în frunte cu Transalpina, Rânca, Cheile Sohodolului, mănăstirile, peşterile, tradiţiile pastorale, posibilităţile de practicare a turismului de aventură şi a sporturilor extreme şi altele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS