14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj1.000 de note, mărite la contestații

1.000 de note, mărite la contestații

DSC_0077

Elevii doljeni care au contestat notele primite la probele scrise ale examenului de bacalaureat au putut afla vineri rezultatele finale. Astfel, în urma contestaţiilor, în judeţul Dolj, procentul de promovabilitate a crescut cu 2,47%. Dacă după rezultatele iniţiale procentul elevilor care au fost declaraţi admişi era de 60,48%, după contestarea notelor, acesta a ajuns la 62,95%. La nivelul judeţului Dolj au existat 2.209 contestaţii. Lucrările elevilor doljeni au fost corectate în judeţul Argeş, iar după ce au fost făcute contestaţiile, tezele au fost trimise la Târgu Jiu. Din totalul contestaţiilor depuse, în 1.102 situaţii cererea de contestaţie a fost respinsă. Avem însă sute de cazuri în care notele elevilor doljeni au crescut în urma acestor solicitări de reevaluare a lucrărilor şi 124 de cazuri în care notele în urma contestaţiei au scăzut. În urma acestei etape de reevaluare a lucrărilor, în județul Dolj avem încă un elev cu media 10. Cristian Ștefănel Bălu, absolvent al CN „Carol I“, a contestat nota primită la limba română – 9,90. După recorectare a obținut nota 10 și astfel media generală 10. „În 976 din cazuri, notele în urma contestaţiei au crescut. Cele mai multe cereri de modificare a notelor au vizat lucrările scrise de la limba română, care este și cel mai subiectiv dintre examenele scrise. 680 de absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut note mai mari în urma contestării notei primite iniţial la limba română“, a spus Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Limba română nu este însă singura disciplină la care notele s-au modificat după contestaţie în favoarea candidaţilor. La anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, 57 de absolvenţi de liceu au primit notă mai mare, la biologie vegetală şi animală – 24, la economie – 4; la geografie – 39, la informatică – 17; la istorie – 60; la logică, argumentare şi comunicare – 18, la matematică – 74.
Rezultatele finale la bacalaureat sunt îmbucurătoare, comparativ cu anul 2014, procentul de promovabilitate în judeţul Dolj crescând cu aproximativ 7,5%, iar faţă de 2013, cu aproximativ 15%.
Absolvenții de clasa a XII-a care nu au reușit să obțină cel puțin nota 5 la toate probele și o medie generală peste 6 mai au o șansă în acest an, având dreptul să se înscrie în sesiunea de toamnă. Înscrierea candidaţilor pentru această sesiune se va face în perioada 13-17 iulie, între 17-18 august 2015 va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; între 18 – 19 august – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, în perioada 20 – 21 august – evaluarea competenţelor digitale; iar de pe 24 august încep probele scrise ale examenului de bacalaureat. Pe 31 august vor fi afişate rezultatele (până la ora 12.00) şi depunerea contestaţiilor (intervalul orar 12.00 – 16.00). Pe 3 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Olt: Contestaţiile au mărit promovabilitatea la bacalaureat

57,93% este procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat, în judeţul Olt, după rezolvarea contestaţiilor, înregistrându-se o creştere de 0,82%. Cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română, 553 dintre candidaţi solicitând să le fie reanalizată lucrarea. De asemenea, la matematică au contestat nota 280 de elevi, la geografie – 127, iar la istorie – 112 candidaţi.

Gorj: A crescut procentul de promovați la bac

Câteva sute de candidați din Gorj au promovat examenul de bacalaureat în urma recorectării lucrărilor. Astfel, procentul de promovabilitate a crescut de la 53,51% la 54,5%. De precizat că în cazul a 437 de candidați nota a fost mărită cu 50 de sutimi. Alte câteva sute de elevi s-au ales cu note mărite cu mai puțin de jumătate de punct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS