12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProiect cu emoții: Cinci ofertanți se bat pentru Parcul „Romanescu“

Proiect cu emoții: Cinci ofertanți se bat pentru Parcul „Romanescu“

Cinci asocieri de firme au intrat în competiția contratimp pentru reabilitarea Parcului „Nicolae Romanescu“ din Craiova, care trebuie să fie gata până la finele anului. După mai multe prelungiri de termene, ofertele au fost deschise pe 2 iulie și au fost publicate în urmă cu câteva zile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Printre societățile doritoare să lucreze contra sumei estimate de 12 milioane de euro fără TVA în Parcul „Romanescu“ se numără Recon SA, Mitliv Exim SRL și Delta ACM, dar și King Industrial Enterprises SRL, firma din București dată în judecată de primărie pentru că nu ar fi respectat calitatea cerută la locurile de joacă. 

După o perioadă de depunere a ofertelor care a durat aproximativ trei luni, acestea au fost deschise la licitația ce vizează reabilitarea Parcului „Nicolae Romanescu“, una dintre bijuteriile orașului. Cinci firme și asocieri de firme s-au înscris pentru contractul de peste 12 milioane de euro fără TVA și pentru lucrarea care are ca termen de execuție, teoretic, patru luni. Pentru a nu pierde banii, care vin de la Uniunea Europeană, lucrarea trebuie încheiată până la 31 decembrie anul acesta.

Mitliv participă în asociere cu încă două firme

O primă societate care s-a înscris este Techbau S.p.A. din Milano, Italia, o firmă care dezvoltă proiecte în diverse domenii de inginerie civilă și de infrastructură. Aceasta are ca subcontractant societatea Nibaco SRL din Craiova, înființată în anul 2008, ce are ca domeniu de activitate lucrările de instalații electrice, conform datelor din portalul Ministerului Finanțelor.
Alt ofertant este asocierea dintre Mitliv Exim SRL, ca lider de asociere, Civitas Systems SRL și R&A Partners SRL, toate din Craiova. Mitliv are la activ multe lucrări din municipiu, dintre care amintim doar câteva: parcarea subterană de la Teatrul Național, pasajul subteran de la Universitate, dar și lucrările preluate de la societatea TMUCB pe Master Planul de apă și canalizare. Civitas Systems se ocupă și ea de instalații electrice, iar R&A Partners lucrează în domeniul construirii clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Totodată, asocierea mai are un subcontractant, SC Cronos Electric SRL, din Craiova, axat tot pe instalații electrice.

Recon și ACI Cluj de la stadion, alți ofertanți

Recon SA este altă societate cu multe lucrări la activ în Bănie. Putem aminti, printre altele, Centrul Multifuncțional, Centrul Istoric, dar și Centrul de Agrement și Sport al Consiliului Județean Dolj, care se construiește în zona Aeroportului Craiova. Societatea s-a înscris singură la licitație, însă a apelat la trei subcontractanți: SC Domarcons SRL din Craiova, specializată pe lucrări de drumuri și poduri, SC Green Box Solutions SRL din Vidra, Ilfov, înființată în 2014, care se ocupă de activități de testare și analize tehnice, și SC Electronic Security Systems SRL din București, care se ocupă de sistemele de securizare.
Una dintre firmele implicate în construirea noului stadion din Craiova, ACI Cluj SA, s-a prezentat și ea ca lider de asociere, la licitația pentru reabilitarea parcului. Aceasta are ca asociat SC Imtech Technology SA, o firmă din Voluntari, Ilfov, care are în portofoliu construcția mai multor clădiri de birouri din București, hoteluri, magazine și complexuri rezidențiale. Totodată, asocierea mai are ca subcontractantă societatea SC Valoris SRL din Vâlcea, care se ocupă de instalații electrice.

Delta, în tandem cu firma de la locurile de joacă

Nu în ultimul rând, firma care a câștigat acordul-cadru de asfaltare în Craiova, Delta ACM, s-a înscris și ea ca lider de asociere la această licitație. Alături de aceasta mai sunt SC King Industrial Enterprises SRL – firma care a montat locurile de joacă în Craiova și pe care primăria a dat-o în judecată pe motiv că nu ar fi instalat echipamente conform caietului de sarcini -, SC Cristalin Project Management SRL din București, înființată în 2009 și specializată pe instalaţii electrice şi automatizări civile şi industriale, și SC Orange Steel SRL din Craiova, societate care există din 2012 și se ocupă de fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice. Asocierea mai are trei subcontractanți, SC Syscom Process Control SRL din București, SC Hiwaters SRL din Râmnicu Vâlcea și SC Xvision Communications SRL din București.
Lucrările care vor fi executate aici țin de refacerea tuturor aleilor din parc și de instalarea de sisteme de irigații pentru spațiul verde. Totodată, lacul urmează fie golit și vopsit pe fund, podurile și podețele vor fi reabilitate, inclusiv cel suspendat, va fi înlocuită îngrădirea parcului și vor fi reabilitate și cabinele portarilor și chioșcurile din parc. Proiectul mai prevede schimbarea stâlpilor, a băncilor și a coșurilor de gunoi, instalarea a circa 100 de camere de luat vederi, schimbarea fântânilor cu apă potabilă și instalarea unui sistem de internet wireless.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS