6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a dat startul înscrierii la liceu

S-a dat startul înscrierii la liceu

Absolvenţii de clasa a VIII-a trec din nou prin emoţii. De vineri şi până pe 7 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut evaluarea naţională pot să completeze fişele de înscriere la liceu, alături de părinţi şi asistaţi de diriginţi, potrivit calendarului oficial al admiterii.

În judeţul Dolj, pentru anul şcolar 2015-2016 sunt disponibile la liceu 4.620 de locuri. Pe 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată a candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor. Înscrierea în clasa a IX-a se face pe baza mediei de admitere care se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională – 75% şi media generală de absolvire a claselor V-VIII – 25%. Ordinea opţiunilor de pe fişă este semnificativă, prima opţiune exprimată fiind luată în considerare înaintea celorlalte. Se recomandă completarea fişei cu un număr suficient de opţiuni, astfel încât candidații să nu rămână nerepartizați. În cazul în care candidatul rămâne nerepartizat, va trebui să participe la o sesiune ulterioară de admitere, organizată pe locurile rămase libere. Reprezentanţii ISJ Dolj recomandă elevilor, părinţilor şi diriginţilor să fie foarte atenţi şi realişti la completarea opţiunilor pe fişele de înscriere, ţinând cont de mediile de admitere din anii precedenţi.
„În perioada 4-8 iulie vor avea loc verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator. În perioada 16-24 iulie, absolvenţii depun la unităţile şcolare la care au fost declaraţi admişi dosarele de înscriere, cuprinzând actele de studii în original“, a precizat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct la ISJ Dolj.
Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor documente: cererea de înscriere; cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată; adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la evaluarea naţională; foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale); fişa medicală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS