13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUniversitatea din Craiova dă startul înscrierilor

Universitatea din Craiova dă startul înscrierilor

Universitatea din Craiova începe de luni înscrierile la admiterea pentru anul universitar 2015-2016 pentru studiile universitare de licenţă la cele zece facultăţi din structura sa. Startul este dat de Facultatea de Teologie Ortodoxă – domeniul teologie şi domeniul arte vizuale, care primeşte dosarele începând de săptămâna viitoare, mai precis începând cu 6 iulie şi se încheie pe 21 iulie.
De pe 13 iulie încep înscrierile cele mai multe facultăţi, astfel: în perioada 13-26 iulie îşi aşteaptă candidaţii Facultatea de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport în perioada 13-18 iulie, respectiv 13-21 iulie Drobeta Turnu Severin, la Economie şi Administrarea Afacerilor între 13 şi 24 iulie, la Drept şi Ştiinţe Sociale între 13 – 22 iulie, la Mecanică – 13-26 iulie, la Inginerie Electrică – între 13 și 25 iulie. Şi la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, domeniul calculatoare şi tehnologia informaţiei, dosarele se primesc în perioada 13-23 iulie, iar la domeniile ingineria sistemelor, inginerie electronică şi telecomunic aţii, mecatronică şi robotică – în perioada 13-25 iulie. La Facultatea de Agricultură şi Horticultură, dosarele de înscriere se primesc în perioada 13-25 iulie. La Facultatea de Litere, inscrierile au loc intre 20 si 25 iulie 2015. „Numărul locurilor repartizate pentru studii universitare de licenţă este de 2.880 la buget, din care 30 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie romă şi 2.769 la taxă. În ce priveşte studiile de licenţă, facultăţile şi-au păstrat aproximativ acelaşi număr de locuri ca în anii trecuţi“, a menţionat conf. univ. dr. Cristian Stanciu, director Departamentul de Relaţii Publice şi Imagine Academică, din cadrul Universităţii din Craiova.

Numărul locurilor scoase la concurs

La Matematică şi Ştiinţe ale Naturii sunt scoase la concurs 356 de locuri la buget şi 84 la taxă, la Educaţie Fizică şi Sport – 96 la buget şi 194 la taxă, la Litere – 313 de locuri la buget şi 423 la taxă, la Teologie Ortodoxă – 61 de locuri la buget şi 39 la taxă, la Drept şi Ştiinţe Sociale – 359 de locuri la buget şi 691 la taxă. La Economie şi Administrarea Afacerilor sunt scoase la concurs 462 de locuri la buget şi 630 la taxă, la Mecanică – 315 locuri la buget şi 225 la taxă, la Inginerie Electrică – 283 de locuri la buget şi 42 de locuri la taxă; la Automatică, Calculatoare şi Electronică – 291 de locuri la buget şi 95 la taxă. Pentru Facultatea de Agricultură şi Horticultură au fost repartizate 314 locuri la buget şi 346 de locuri la taxă.
Taxele de studiu aprobate pentru anul universitar 2015-2016 pentru studiile universitare de licenţă variază între 2.500 şi 3.000 de lei pe an, iar la Facultatea de Litere, domeniul Arte taxa anuală este de 4.500 de lei.
Pentru toate facultăţile, taxa de înscriere la concursul de admitere, studii licenţă şi master, este de 100 de lei, indiferent de numărul de domenii pentru care optează candidatul la înscriere şi de 20 de lei în cazul în care un candidat doreşte să se înscrie pentru concurs la un al doilea domeniu în cadrul altei facultăţi.

Acte necesare la înscriere

Dosarul de înscriere trebuie să conţină următoarele documente: diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta în original şi foaia matricolă; absolvenţii de liceu din promoţia 2014/2015 pot prezenta, în locul diplomei de bacalaureat, o adeverinţă tip din care să rezulte că au absolvit liceul şi au promovat examenul de bacalaureat, menţionându-se media generală de la bacalaureat şi mediile obţinute în anii de liceu, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma; foaia matricolă; certificatul de naştere, în original și copie; legalizarea se poate efectua şi de către comisiile de admitere ale facultăţilor; adeverinţă medicală tip M.S., eliberată de cabinetele medicale şcolare, dispensarele teritoriale, dispensarele de întreprindere sau medicul de familie. Candidaţii înscrişi la domeniul educaţie fizică şi sport vor prezenta, la înscriere, în mod obligatoriu, o adeverinţă medicală vizată de Policlinica pentru Sportivi Craiova. Dosarul de înscriere trebuie să conţină şi două-trei fotografii; acte doveditoare pentru candidaţii care solicită scutirea de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere (copii legalizate de pe certifi­catele de deces ale părinţilor, în cazul celor orfani de ambii părinţi; adeve­rinţe de la DGASPC, în cazul celor aflaţi în această situaţie; adeverinţă pentru copiii salariaţilor Universităţii din Craiova sau din alte instituţii de învăţământ, conform legii; copie carte de identitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS