8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalStereotipurile cresc alături de copiii noştri

Stereotipurile cresc alături de copiii noştri

Asociaţia React, una dintre cele mai mari organizaţii neguvernamentale din ţară, a susţinut la Drobeta Turnu Severin sesiunea de instruire „Creştem şi educăm copii şi stereotipuri“. În cadrul evenimentului, a fost analizat modul în care stereotipurile, învăţate încă din copilărie, influențează dezvoltarea oamenilor, atitudinea lor în societate și șansele lor pe piața muncii, potrivit buletindemehedinti.ro. Psihologii consideră că stereotipurile se dezvoltă încă din primele zile de viaţă ale fiecăruia dintre noi. Ajungem să conştientizăm ce gen avem încă din jurul vârstei de trei ani şi ne construim întregul scenariu al vieţii în funcţie de factorii din jurul nostru, care întăresc, la fiecare pas, diferenţele dintre femei şi bărbaţi. „Este important să încurajăm copiii să își urmeze pasiunile și interesele, indiferent de influența și constrângerile celor din jur. Stereotipurile de gen afectează statutul personal şi profesional al femeilor din România şi, implicit, şansele lor pe piaţa muncii. Accesul la educaţie, sănătate, dezvoltare profesională trebuie asigurat tuturor membrilor comunităţii – femei şi bărbaţi în egală măsură“, a declarat Anca Ştefan, preşedinta Asociaţiei React.
Asociaţia React are proiecte care aduc schimbări în sănătate, educaţie, dezvoltare comunitară şi economie socială pentru a contribui la o dezvoltare armonioasă a societăţii româneşti.
Sesiunea organizată la Drobeta Turnu Severin face parte dintr-o serie de 18 evenimente de instruire privind egalitatea de şanse a femeilor pe piața muncii. Sesiunile sunt organizate în cadrul proiectului „Femeia de astăzi pentru societatea de mâine“, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în Oameni! Proiectul vizează femeile din regiunile sud-vest Oltenia şi centru, cărora asociaţia le oferă cursuri gratuite de formare profesională, sprijin în găsirea unui loc de muncă şi mentorat în dezvoltarea unei afaceri.
Asociația React este o organizație neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunități prospere: sănătate, educație, economie socială și dezvoltare comunitară. Suntem printre cele mai premiate organizații neguvernamentale din România, cu 14 premii de excelență naționale și internaționale. Implementăm proiecte integrate, care produc schimbări majore în viața oamenilor prin sprijin competent și implicare activă. În cei nouă ani de la înființare, am contribuit la schimbarea vieții unui număr de aproximativ 100.000 de români și am salvat peste 200.000 de vieți omenești. React are filiale în cinci orașe din țară și o echipă de 50 de angajați și peste 200 de voluntari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS