11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarul din Leu, judecat pentru pumnul din campania electorală

Primarul din Leu, judecat pentru pumnul din campania electorală

Primarul din Leu, Iulian Cristescu, a fost trimis în judecată
Primarul din Leu, Iulian Cristescu, a fost trimis în judecată

Primarul comunei doljene Leu, Iulian Cristescu, a fost trimis în judecată pentru pumnul pe care l-ar fi aplicat unui membru al Alianței Creștin-Liberale (ACL) la acea vreme, Isidor Răducea, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2014. Atunci, incidentul a fost filmat de alt membru al ACL, iar Răducea susținea că primarul l-a lovit cu pumnul în gură și alt bărbat cu pumnul în coaste. Tot în acea perioadă, primarul spunea că nu l-a lovit pe Răducea, ci că, dimpotrivă, i-a luat apărarea.
Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Craiova, la secția penală, pentru presupusa faptă penală de lovire sau alte violențe. Primul termen în instanță a fost stabilit pentru 18 septembrie. Isidor Răducea, care s-a constituit parte civilă în proces, a explicat că ancheta își urmează cursul și că, momentan, nu se gândește să ceară daune pentru cele întâmplate.
„Ne judecăm pentru ce s-a întâmplat atunci. La acel moment, am făcut plângere la poliție, la parchet, s-au trimis dovezile la criminalistică, s-a finalizat dosarul și s-a dispus trimiterea în judecată. Momentan, nu am de gând să cer daune, o să merg până la capăt cu procesul“, a spus Isidor Răducea. Primarul din Leu, Iulian Cristescu, a declarat pentru GdS că speră la o judecată dreaptă. „Am primit o citație ieri (marți – n.r.). Mergem la proces. Voi face o apărare în acest sens și voi prezenta toate probele în vederea unei judecăți drepte“, a spus Iulian Cristescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS