11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Grup specializat în returnări ilegale de TVA şi evaziune fiscală, destructurat

Craiova: Grup specializat în returnări ilegale de TVA şi evaziune fiscală, destructurat

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat, în această dimineaţă, 8 percheziţii, la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat, specializat în returnări ilegale de TVA şi evaziune fiscală, precum şi la sediile unor instituţii publice, de pe raza judeţului Dolj.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, începând cu anul 2008, o parte dintre membrii grupării ar fi emis, prin intermediul unor firme, acte fictive, în vederea obţinerii unor returnări ilegale de T.V.A., iar prin ameninţări, şantaj şi împrumuturi de bani sau de bunuri, ar fi determinat mai multe instituţii publice, să încheie contracte pentru servicii supraevaluate sau fictive.
Activitatea infracţională în cadrul grupului era organizată pe paliere, fiecare membru având roluri bine determinate (emitere de documente contabile fictive, lichidarea societăţilor comerciale folosite în activitatea infracţională).
Astfel, în perioada 2014-2015, ar fi fost emise doar de către o singură societate comercială, către 20 de societăţi, facturi în valoare de 1.259.803 de lei.
La acţiune au participat şi specialişti din cadrul ANAF – Direcţia Regională de Administrare Fiscală Târgu Jiu şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile “Fraţii Buzeşti” Craiova. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I..
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracțional organizat, înşelăciune și evaziune fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS