10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâleancă, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală

Vâleancă, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală

O. Luminiţa, de 52 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
Cercetările au fost demarate după depunerea în luna februarie 2013 a unor sesizări privind comiterea infracţiunii de evaziune fiscală de către reprezentanţii unei societăţi comerciale.
O. Luminiţa era bănuită  că în perioada iunie-iulie 2007 a comercializat 8 imobile către diverse persoane, înregistrând în evidenţele contabile ale societăţii alte preţuri decât cele încasate efectiv pentru sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul statului, fiind produs un prejudiciu bugetului de stat  în valoare de aproximativ 68.000 de lei.
Poliţiştii vâlceni au stabilit că O. Luminiţa  a încasat sume mai mari decât cele menţionate în contractele de vânzare-cumpărare şi evidenţiate în contabilitatea societăţii în cazul a trei contracte de vânzare –cumpărare, având ca şi scop sustragerea de la plata obligaţiilor datorate bugetului de stat.
De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au fost au fost sesizaţi de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea cu privire la faptul că I. Magdalena, de 49 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, fost administrator al unei societăţi comerciale, a comis infracţiunea de evaziune fiscală.
În baza probatoriului administrat în cauză, s-a stabilit faptul că administratorul în perioada 2006-2010 a omis înregistrarea în evidenţele contabile şi nu a declarat la organele fiscale a lucrătorilor de construcţii efectuate şi a veniturilor obţinute din acestea, prejudiciul fiind de peste 100.000 de lei.
După finalizarea cercetărilor, poliţiştii au întocmit referate de terminare a urmăririi penale, propunând trimiterea în judecată a administratorilor societăţilor sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, propunere ce a fost confirmată de către procurorul cauzei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS