10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncep lucrările la canalizare și apă în Banu Mărăcine

Încep lucrările la canalizare și apă în Banu Mărăcine

Primarul din Cârcea, Valerică Pupăză, spune că investiția în canalizare și apă în cartierul Ford este suportată din bugetul comunei Cârcea
Primarul din Cârcea, Valerică Pupăză, spune că investiția în canalizare și apă în cartierul Ford este suportată din bugetul comunei Cârcea

După finalizarea lucrărilor cu canalizarea și aducțiunea de apă, care vor dura aproximativ un an, străzile din cartierul de vile de lângă Ford vor fi și asfaltate, după cum susține primarul din Cârcea.

Locuitorii din cartierul de vile de lângă Ford, ce aparține de zona administrativă a comunei Cârcea, vor avea anul viitor apă și canalizare. Primăria Cârcea a semnat, zilele trecute, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor respective în cartierul Ford, din zona cunoscută drept Banu Mărăcine. „Proiectul se numește «Sistem de alimentare cu apă potabilă și sistem de canalizare ape uzate menajere». Contractul a fost semnat cu firma Gidazi Prod Com SRL, care este lider de asociere și cu SC Algabi Proiect SRL, care este proiectantul. Lucrările vor începe peste aproximativ o lună, după ce are loc proiectarea, iar termenul de execuție a lucrărilor depășește puțin un an. Cam într-un an și două luni se încheie cu totul lucrarea, proiectarea și execuția“, a declarat primarul din Cârcea, Valerică Pupăză. Valoarea investiției este de 5,6 milioane de lei și este asigurată integral din bugetul local al comunei Cârcea.

Asfaltarea străzilor din cartierul Ford – două milioane de euro

După ce se încheie lucrările cu canalizarea și aducțiunea de apă, în cartierul Ford vor fi asfaltate străzile. „Este un cartier care s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă și de aceea am prevăzut și noi investițiile acestea în bugetul local. Urmează să asfaltăm și străzile după ce terminăm cu lucrările de canalizare. Ne aflăm în faza de executare a unui studiu de fezabilitate și sperăm ca sursa de finanțare a lucrărilor de asfaltare să fie combinată, cu bani de la bugetul local, dar și cu fonduri europene“, a mai spus primarul Valerică Pupăză. Potrivit noilor prevederi ale Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, autoritățile locale nu pot atrage mai mult de un milion de euro pe un singur proiect. Primarul din Cârcea susține că asfaltarea străzilor din cartierul Ford ar costa undeva la două milioane de euro, iar jumătate din sumă va fi alocată de la bugetul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS