3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Două incendii în trei ore

Olt: Două incendii în trei ore

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a fost solicitat să intervină astăzi, în jurul orei 4.00, în comuna Sârbii-Măgura, sat Vitănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui bărbat.
La fața locului au fost mobilizate în cel mai scurt timp forțe și mijloace din cadrul Stației Scornicești (două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD). În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o bucătărie de vară, cu flacără și degajări mari de fum. Pompierii au reușit lichidarea incendiului, în limitele găsite, după aproximativ o oră de intervenție continuă. Au ars: bucătăria de vară pe circa 20 mp, 500 de kg de porumb, 150 de kg de tărâțe și s-au degradat circa 20 mp de acoperiș.
Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetării la fața locului, este jarul căzut dintr-u cuptor.

După aproximativ două ore și jumătate, în jurul orei 6.30, dispeceratul comun ISU-SAJ a fost anunțat despre producerea unui incendiu la locuința unui bărbat din comuna Gostavățu, sat Slăveni.
La fața locului s-au deplasat pompierii de la Garda Stoenești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Militarii au găsit în flăcări o bucătărie și bunurile aflate în interior ( mobilier, electronice și electrocasnice). Pentru stingerea incendiului pompierii au intervenit aproximativ o oră. Cu toate eforturile depuse de echipajele de intervenție, au ars: bucătăria pe circa 50 de mp, mobilierul și aparatura electronică și electrocasnică din aceasta. Din cercetările executate la fața locului incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la un aragaz lăsat în funcțiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS