27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaniculă la început de iulie în Oltenia

Caniculă la început de iulie în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 29 iunie – 12 iulie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, în prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel normal, cu maxime ce se vor situa, în medie regională, între 25 şi 28 de grade şi minime între 14 şi 16 grade. Apoi vremea se va încălzi semnificativ, devenind călduroasă, local caniculară la câmpie, astfel încât temperaturile diurne vor ajunge în medie la 33…34 de grade, iar cele nocturne vor fi în jurul valorii de 19 grade.
O uşoară instabilitate atmosferică se va produce în primele zile ale intervalului şi se va carateriza local şi temporar prin averse slabe cantitativ, după care probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată va fi redusă.

La munte, în prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi maxime, în medie regională, între 15 şi 18 grade şi minime între 7 şi 10 grade. Apoi vremea se va încălzi, temperaturile diurne vor urca, în medie regională, până la 24 de grade, iar minimele se vor situa între 12 și 14 grade. Vremea va fi în general instabilă în prima săptămână a intervalului, apoi probabilitatea de ploaie va scădea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS