15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCasa de Pensii Dolj trebuie să se mute din actualul sediu

Casa de Pensii Dolj trebuie să se mute din actualul sediu

Sediul actual al Casei Județene de Pensii Dolj a fost retrocedat și va trebui eliberat de către instituție care se va muta pe Calea Severinului. Rămâne de văzut când se va întâmpla mutarea. (FOTO: Lucian Anghel)
Sediul actual al Casei Județene de Pensii Dolj a fost retrocedat și va trebui eliberat de către instituție care se va muta pe Calea Severinului. Rămâne de văzut când se va întâmpla mutarea. (FOTO: Lucian Anghel)

Proprietarii clădirii în care funcționează Casa de Pensii (CJP) Dolj au cerut instituției să se mute până în octombrie, dar CJP nu poate face acest lucru, deși are propriul sediu câștigat în instanță, la Policlinica Spitalului „Filantropia“. Aflați din GdS când se va muta Casa de Pensii în clădirea de pe strada Severinului, în care activează acum policlinica amintită.

Proprietarii de drept ai clădirii de pe strada Mihail Kogălniceanu în care activează Casa Județeană de Pensii (CJP) Dolj au câștigat definitiv clădirea în instanță, după un proces care s-a încheiat în 2010, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Tot cam atunci și CJP câștiga definitiv și irevocabil clădirea care fusese inițial sediul Casei de Pensii și care acum adăpostește Policlinica Spitalului „Filantropia“, pe Calea Severinului, lângă fosta Curte de Apel Craiova.
„Clădirea este intabulată și înscrisă în Cartea Funciară pe numele Casei de Pensii, dar, având în vedere că și acolo își desfășoară activitatea tot o instituție publică, cu probleme, din acest motiv nu s-a putut face ceva foarte repede. Sunt oameni bolnavi acolo, internați în acea clădire. Am avut discuții și am ajuns la concluzia că își vor construi altă clădire, iar în același timp, noi vom obține fondurile necesare de la minister pentru a reamenaja acea clădire“, a explicat directoarea CJP Dolj, Daniela Licu, în cadrul emisiunii „Economia Sudului“, de la Alege TV. Aceasta a precizat că speră ca anul viitor să se obțină fondurile și după aceea să se mute cu totul Casa Județeană de Pensii, pe Calea Severinului.

Contractul actual expiră în octombrie

Daniela Licu a precizat că actualul contract de închiriere cu proprietarii care au câștigat sediul de pe Kogălniceanu în instanță va expira în luna octombrie a acestui an, dar speră să mai găsească păsuire pentru încă un an. Actualii proprietari au transmis CJP Dolj o solicitare de a elibera sediul respectiv în anul în curs, după expirarea contractului de chirie.
De anul acesta, s-a ajuns la o situație în care CJP Dolj încasează chirie de 8.000 de lei pe lună de la „Filantropia“ și o dă mai departe proprietarilor clădirii de pe strada Mihail Kogălniceanu. De asemenea, etajul al doilea al clădirii în care activează acum Casa de Pensii aparține acestei instituții, pe motiv că fusese construit de CJP în timp, iar parterul și primul etaj au fost retrocedate unor persoane fizice. Emisiunea integrală, în care s-au discutat și aspecte despre pensionarea la limită de vârstă și cum se face trecerea de la pensia de invaliditate la cea de limită de vârstă, poate fi urmărită pe internet, pe site-ul Gazetei de Sud, www.gds.ro sau pe site-ul Alege TV, www. alege.tv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS