13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjYellow Bird Apache Dancers din SUA, spectacole la Târgu Jiu

Yellow Bird Apache Dancers din SUA, spectacole la Târgu Jiu

Grupul de indieni americani Yellow Bird Apache Dancers a sosit la Târgu Jiu,  pentru a susţine două spectacole. Primul a avut loc luni, de la ora 18.00, la Târgu Jiu Shopping City, iar astăzi, tot de la ora 18.00, este programat cel
de-al doilea spectacol, în Amfiteatrul din centrul orașului. În deschiderea concertelor va fi un program artistic al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, iar intrarea este liberă. Yellow Bird Apache Dancers sunt cunoscuți pe plan internațional de peste 25 de ani, liderul grupului fiind Ken Duncan, membru al Tribului Apaș San Carlos, și sunt specializați în prezentări care celebrează spiritul unic al civilizației amerindiene. Printre membrii clanului Duncan care vor susține spectacole în România se află și Talon Duncan, care este campion mondial la dansul cu cercurile (hoop dance), categoria adolescenți.

Ataşatul cultural al Ambasadei SUA, la Târgu Jiu

Alături de grupul de muzicieni vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Ambasadei SUA în România. „Va avea loc o conferinţă de presă marţi (astăzi – n.r.), de la ora 10.00, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, cu ocazia vizitei reprezentanţilor Ambasadei SUA în România, doamna Marjorie Stern, ataşatul cultural al Ambasadei SUA, şi doamna Isabella Alexandrescu, coordonator evenimente culturale, care vor însoţi Grupul Yellow Birds în judeţul Gorj. Vizita face parte din seria de evenimente dedicate sărbătoririi a 135 de ani de relaţii diplomatice România- SUA. La conferinţa de presă vor participa reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene, dar şi ai instituţiilor de cultură. Este un moment important pentru judeţ vizita oficialităţilor Ambasadei SUA. De asemenea, cele două spectacole vin la puţin timp după ce în această primăvară am avut la Târgu Jiu alt grup de americani, care au venit la invitaţia Muzeului Judeţean Gorj, pentru a susţine spectacole în cadrul unui proiect comun“, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS