29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrigătul de disperare al unei mame: „Vreau să trăiesc“

Strigătul de disperare al unei mame: „Vreau să trăiesc“

Familia Marghidan speră să strângă banii necesari pentru operația Rodicăi (FOTO: GdS)
Familia Marghidan speră să strângă banii necesari pentru operația Rodicăi (FOTO: GdS)

Este medic veterinar, o femeie modestă care a salvat vieți și care acum are nevoie să-și salveze propria viață. Rodica Elena Marghidan este mama a patru copii. Singura dorință pe care ei o au acum este ca mama lor să trăiască. Iar pentru asta este nevoie de ajutorul nostru. Coșmarul familiei Marghidan a început acum trei ani, când asupra Rodicăi, mâna de fier a casei, diagosticul de cancer a căzut ca un trăsnet. Are 42 de ani și, îngenuncheată de dureri, femeia a mers din medic în medic cu speranța că Dumnezeu îi mai dă zile. Se luptă zilnic cu o formă gravă de cancer de coloană, mai exact suferă de tumoră malignă de sarcom coccis, cu celule gigantice. Salvarea stă într-o intervenție chirurgicală posibilă doar în străinătate, în Germania sau în Finlanda. Pentru ca acest lucru să fie posibil, familia trebuie să strângă 30.000 de euro. Și nu are de unde. Până acum Rodica a mai suferit o intervenție chirurgicală la Cluj, care a costat 5.000 de euro, bani pe care i-a împrumutat atunci de la bancă și de la cunoștințe. Dar starea de sănătate a femeii s-a agravat în ultima perioadă. Singura speranță stă în bunăvoința oamenilor cu suflet care pot să le redea copiilor șansa de a crește lângă cea care le-a dat viață.

„Fiul meu cel mare a abandonat școala în clasa a XI-a“

Cei patru copii, trei băieți de 10, 12 şi 19 ani, și o fată de 15 ani, nu își doresc haine la modă, telefoane și excursii, ci doar ca mama lor să trăiască și să nu mai sufere. Paul, băiatul cel mare, a renunțat la școală și acum lucrează să își ajute mama și familia. După operația de la Cluj, Rodicăi i s-a montat o tijă de metal în spate și nu a putut să mai meargă la cabinetul veterinar să lucreze. „Fără această intervenție, șansele mele de supraviețuire, practic, nu există. De trei ani nu mai pot profesa, cu orice efort fizic necalculat riscând o paralizie letală. Paul, fiul meu cel mare, a abandonat școala în clasa a XI-a pentru a mă ajuta, muncind“, mărturisește Rodica-Elena Marghidan, într-un e-mail trimis redacției GdS.
Cu nopți nedormite din cauza durerilor și a grijii că își lasă copiii singuri pe lume, Rodica ne cere cu ultimele puteri să o salvăm. Este optimistă și crede în ajutorul nostru. „Sunt o fire optimistă, mare iubitoare de animale și vreau, chiar vreau foarte mult, să trăiesc. Cu lacrimi în ochi și dragoste în suflet, vă rog, dacă doriți și dacă puteți, să-mi sprijiniți visul de a mai trăi, pentru a mai putea iubi în continuare, ca mamă și ca un om obișnuit, copiii, familia, animalele și frumosul. Pentru tot ceea ce puteți face pentru mine și familia mea, în aceste momente de grea cumpănă, pentru întelegere, implicare și dragoste, vă mulțumesc anticipat“, spune Rodica Elena.

Cum puteți ajuta

Pentru salvarea vieții Rodicăi Elena, se pot face donații în conturile: RO70BRDE330SV33001193300/Rol deschis la BRD Sibiu, pe numele Rodica Elena Marghidan, și RO34RNCB0227057672330001/Rol deschis la BCR Sibiu, strada Emil Cioran, pe numele Asociației Animos Hermannstadt. De asemenea, puteți lua legătura cu Rodica Marghidan la numărul de telefon: 0756226829.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS