17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarul din Bechet a pierdut procesul cu Prefectura Dolj

Primarul din Bechet a pierdut procesul cu Prefectura Dolj

Primarul orașului Bechet, Gheorghe Ionele, a pierdut încă un proces în instanță, cel în care a cerut anularea ordinului prin care prefectul de Dolj a constatat încetarea înainte de termen a mandatului de primar.
În iunie 2011, inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) constatau că Gheorghe Ionele s-a aflat în incompatibilitate în perioada 25 iunie 2008 – 16 martie 2009, perioadă în care a deținut atât funcția de viceprimar al orașului Bechet, cât şi pe cea de administrator al SC LA MAXIM SRL. În acest fel, Gheorghe Ionele ar fi încălcat un articol din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, care prevede că funcţiile de primar şi viceprimar sunt incompatibile cu cea de administrator al unei societăţi comerciale. Ulterior, viceprimarul Ionele a cerut în instanță anularea raportului întocmit de inspectorii ANI, iar în februarie 2012, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea. În continuare, Gheorghe Ionele a atacat cu recurs hotărârea Curții de Apel Craiova, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curții Supreme în aprilie 2012. Ulterior, pe 10 iunie, același an, Gheorghe Ionele a câștigat un mandat de primar al orașului Bechet, însă nu a apucat să-l ducă până la capăt. Asta pentru că, în mai 2014, Curtea Supremă i-a respins recursul ca nefondat, hotărârea fiind definitivă. Totuși, Gheorghe Ionele a ocupat funcția de primar al orașului Bechet încă opt luni de la decizia Curții Supreme, pentru că abia pe 22 ianuarie, anul acesta, prefectul județului Dolj a emis un ordin prin care a constatat încetarea mandatului de primar al oraşului Bechet a lui Gheorghe Ionele.
Gheorghe Ionele s-a adresat și de data aceasta instanțelor de judecată, dar nu a avut câștig de cauză. Primarul Ionele a cerut în instanță suspendarea executării Ordinului nr. 15/22.01.2015 emis de prefectul judeţului Dolj, însă acțiunea i-a fost respinsă definitiv pe 22 aprilie.
Nici în ceea ce privește cererea de anulare a aceluiași document Gheorghe Ionele nu a avut câștig de cauză. Pe 19 martie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să-i respingă contestația făcută împotriva ordinului prefectului. Și această hotărâre a instanței a fost atacată cu recurs, iar miercuri, pe 17 iunie, Ionele a pierdut definitiv și acest proces, dar și fotoliul de primar al orașului Bechet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS